2012-11-18 Heeswijk-BladellaHeeswijk - Bladella 3-2
De mannen van Heeswijk-trainer Ton Berens zijn sterk begonnen aan de wedstrijden waarin de punten behaald moeten worden. Met een gelijkspel en twee winstpartijen waren de eerste punten tegen de concurrentie uit de onderste regionen van de ranglijst al behaald.

Vandaag tegen Bladella opnieuw een kans om een directe concurrent op een grotere achterstand te zetten Meer fotos.

Scheidsrechter Van Beurden floot om half drie de wedstrijd op gang en de beginfase was redelijk afwachtend van beide partijen. Na 17 minuten spelen werd het voor het eerst echt dreigend, toen een Bladella-speler de bal vanaf 16 meter richting keeper Gerwin Hulsen afvuurde. Via de binnenkant van de paal kaatste de bal het veld weer in, zodat Heeswijk een achterstand bespaard bleef. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Frank Dobbelsteen werd door Van Doorn diep gestuurd, hij kapte zijn man uit en schoot met links tegen de paal. Jordy van Houtum was echter attent en tikte de bal langs doelman Peter Bons. Tot de rust bleven grote kansen verder uit.

Na rust ontstond een waar spektakelstuk, waarbij beide ploegen vol voor de winst speelden. Na ruim een uur mochten de handen van de meegereisde Bladella-supporters op elkaar. Een indraaiende vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt door aanvoerder Leermakers. In die fase was Bladella sterker maar Heeswijk hield stand. Bij één van de gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg werd Wouter van Dijke neergehaald. Hein van Nuland nam plaats achter de bal en krulde het leder over de muur in de korte hoek. Doelman Bons kon de bal stoppen, maar de mee ingelopen Lars Nuij was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Bladella ging hierna nog meer druk zetten en kregen 12 minuten voor tijd een penalty. Rechtsback Van den Berg werd gepasseerd en hield zijn tegenstander heel even licht vast. Scheidsrechter Van Beurden wees gedecideerd naar de stip en Ruud Leermakers was opnieuw succesvol, 2-2. Beide ploegen gingen verder op zoek naar 3 punten en dit leverde nog spannende situaties op voor beide doelen. Eerst kopte Heeswijk-verdediger Van Druenen op de paal, even later legde hij de bal na een vrije trap terug op Van Houtum. De buitenspeler draaide zich knap vrij en schoot de bal strak in de korte hoek. Via doelman Bons en de onderkant van de lat verdween de bal in het net. In de 90ste minuut kregen de gasten nog een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal naast het doel.

Een zwaarbevochten maar nuttige zege, waardoor Heeswijk nu met recht van een goede serie kan spreken. Op 2 december kunnen de blauw-witten hier een vervolg aan geven op bezoek bij Rood Wit Veldhoven.