2012-12-2 Rood_Wit_V_-_HeeswijkOm half 3 floot scheidsrechter Ooms uit Eindhoven het duel tussen Rood Wit Veldhoven en Heeswijk op gang. De wedstrijd kende een merkwaardig scoreverloop, maar gelukkig voor de blauw-witten gingen de 3 punten mee naar Heeswijk.  Meer fotos.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. Met beweeglijke spitsen en een goed combinerend middenveld wisten de gastheren het eerste half uur van de wedstrijd meerdere keren gevaarlijk te worden. Doelman Gerwin Hulsen toonde zijn kwaliteiten echter optimaal door iedere bal overtuigend uit zijn doel te ranselen. Toen de storm van het thuisteam enigszins was gaan liggen, was het ook direct raak voor Heeswijk. Danny Aarts opende prima op Hein van Nuland. Hij nam de bal direct met rechts mee en kegelde vervolgens met links de 0-1 achter de Veldhovense doelman. Net voor de thee had de stand zelfs 0-2 kunnen zijn maar de kopbal van spits Frank Dobbelsteen uit een voorzet van Wouter van Dijke eindigde op de paal. Behoorlijk tegen de verhouding in haalden de gasten de rust met een voorsprong.

Na rust stond Heeswijk beter en was Rood Wit minder dreigend. De rood-witten zochten volop de aanval om de gelijkmaker te forceren, maar vaak strandden de aanvallen rond de Heeswijk-zestien. Na 70 minuten werd Heeswijk opnieuw gevaarlijk en wederom was Danny Aarts de aangever. Met een diepe bal vond hij Frank Dobbelsteen, die op zijn beurt doelman Van de Zande met een strakke schuiver verschalkte. Ruim 10 minuten later leek de wedstrijd beslist in Heeswijks voordeel. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Camiel van Doorn werd door de muur middels een uitgestoken hand geblokt en scheidsrechter Ooms wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Van Doorn schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen, 0-3. In de 85ste minuut werd de bal vanuit een scrimmage tegen de arm van Danny Aarts geschoten. Opnieuw een strafschop en Stef Fasen liet doelman Hulsen kansloos,1-3. In de 90ste minuut werd het echter nog spannend toen de thuisploeg uit een corner de 2-3 binnenkopte. Na enkele minuten  benauwde blessuretijd floot de goed leidende leidsman voor het laatst en kon de 4e winst op rij in het Heeswijk-kamp gevierd worden.

Met 13 punten uit 5 wedstrijden zetten de mannen van Ton Berens een prima serie neer en staan ze zelfs bovenaan in de tussenstand van de 2e periode. Als laatste wedstrijd voor de winterstop komt het sterke Theole op bezoek. Als Heeswijk kan stunten tegen de hooggeklasseerde ploeg uit Tiel, sluiten de blauw-witten de eerste seizoenshelft prima af.