Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

 

vvHeeswijk thumbAlle wedstrijden voor jeugd en senioren afgelast, Kantine open van 10.00 uur tot 15.00 uur. Verbijstering, ongeloof en medeleven. Het bericht over het geweld en als gevolg daarvan het overlijden van de 41 jarige grensrechter in Almere is niet anders op te vatten. Het is dramatisch. Alle medeleven met allen, de naasten en de betrokken verenigingen.

Hoe kan dit gebeuren? Roept de (voetbal) sport dit op? Natuurlijk moeten wij als vrijwilligers, als bestuur en leiding alert zijn, het voorbeeld geven en aandacht besteden aan verdraagzaamheid en sportief gedrag. Ook ouders en andere toeschouwers moeten zich de vraag stellen op welke wijze zij de wedstrijd volgen en hun kind en team aanmoedigen. Daar is ook veel te winnen.
Elk weekend zijn welhaast een miljoen jeugdigen en volwassenen actief op en om het voetbalveld bij het amateurvoetbal. Een aanzienlijk deel van de samenleving oriënteert zich dan binnen de sportcomplexen. Ook sociaal gedrag en wangedrag komt daarmee binnen.
Het is niet te ontkennen dat emoties en irritaties aangemoedigd worden door de strijd op en om het veld. Helaas komt het net als in de gehele samenleving dan voor dat het wangedrag het wint van het plezier met ook escalaties als gevolg. Heetgebakerde zichzelf verliezende idioten die vervallen in geweld. Dat wetende vraagt bijzondere aandacht van de betrokken bestuurders en vrijwilligers. Het kan niet alleen in Almere gebeuren.
Het kan ook bij Heeswijk! Net als overal zijn er bij ons ook voorvallen die niet bij de sport thuis horen, die nergens thuis horen. Verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid en saamhorigheid zijn de sleutelwoorden om dat te voorkomen. Daar hebben we iedereen voor nodig, alle leden, spelers, vrijwilligers, ouders en bezoekers.
Het sportcomplex is in het weekend open. Niet voor het voetbal maar voor de ontmoeting, de koffie en het gesprek. Loop dus rustig binnen.

Namens het bestuur van VV Heeswijk

Peer Verkuijlen voorzitter