Voetbal

2012-12-16 Heeswijk_-_Theole_In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam het sterke Theole op bezoek op sportpark De Balledonk. De ploeg uit Tiel hield lang gelijke tred met koploper TEC, maar de laatste weken hadden ze enkele punten laten liggen. Heeswijk kende juist een sterke serie, waardoor er vooraf hoop was op een stuntje. Meer fotos.

Om half drie floot de uitstekende scheidsrechter Nijssen uit Middelburg de wedstrijd op gang en het eerste half uur ging het gelijk op. Theole was met verzorgd positiespel de bovenliggende partij, maar de thuisploeg hield redelijk eenvoudig stand, voetbalde regelmatig goed mee en wist via de counter enkele keren gevaarlijk te worden. Tien minuten voor rust had een uitval van Heeswijk succes. Rob Tips werd diep gestuurd op rechts en hij gaf de bal goed mee aan de opstomende Danny Aarts. Zijn strakke voorzet werd door een Theole-verdediger over de eigen doellijn gegleden, voordat spits Frank Dobbelsteen in actie hoefde te komen. Helaas kon het thuisteam de voorsprong niet vasthouden tot aan de rust, toen balverlies op het Heeswijk-middenveld razendsnel werd afgestraft. Een voorzet van links werd bij de eerste paal nog gemist, maar bij de tweede paal werd deze onhoudbaar voor doelman Gerwin Hulsen ingeschoten.

Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij de gasten uit Tiel wel steeds iets sterker werden. In de 60e minuut werd een slechte inspeelbal van Camiel van Doorn op Hein van Nuland vakkundig afgestraft door de Tielse aanvallers, 1-2. De blauw-witten rechtten echter hun rug en gingen vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd Heeswijk beloond. Een corner van de ingevallen Turgay Arslan werd bij de eerste paal verlengd door Van Nuland en daardoor kan Rob Tips bij de tweede paal de 2-2 binnen koppen. De vreugde was echter van korte duur, want 4 minuten later kwamen de geel-zwarten opnieuw op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap aan de zijkant van de Heeswijk-zestien werd slim voor de goal gespeeld en bij de eerste paal binnengeschoten. In de slotminuten probeerde de thuisploeg nog de verdiende gelijkmaker te forceren, maar echte kansen leverde het slotoffensief niet op.

Met 15 punten staat Heeswijk op een keurige 9de plaats halverwege de competitie. Met de strijdlust en speelwijze van de laatste weken gaan de mannen van Ton Berens zeker nog meer punten halen na de winterstop.