Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2013-02-03 Heeswijk-ValkenswaardNa de winterstop stond er voor de Blauw-Witten direct een 6-punten wedstrijd op het programma. Valkenswaard kwam op bezoek en aangezien deze ploeg onder Heeswijk op de ranglijst stond kon Heeswijk goede zaken doen. Scheidsrechter De Kroon floot de wedstrijd om stipt half 3 op gang.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en werden via de snelle buitenspelers dreigend voor het doel van de teruggekeerde doelman Lunenburg. Tot echte kansen leidde dit echter maar eenmaal. Het schot van Valkenswaard-spits Van Poppel werd door Lunenburg goed over het doel gebokst. Na 15 minuten nam Heeswijk het initiatief over en werden er goede kansen gecreëerd. Kopballen van Rob Tips en Sten van den Berg troffen helaas geen doel en ook goalgetter Frank Dobbelsteen had enkele kansen om de score te openen. De beste kans was er ook voor de Heeswijk-spits. Een voorzet van rechts werd echter niet goed geraakt, waardoor doelman Kleine Deters opgelucht adem kon halen. Net voor rust redde hij knap op een schot in de korte hoek van linksbuiten Turgay Arslan. Met de brilstand op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

Na rust kreeg Heeswijk het deksel op de neus voor de gemiste kansen in de eerste helft. Binnen 8 minuten na rust was de wedstrijd beslist. In de 50e minuut werd balverlies op het middenveld de thuisploeg fataal. Na een snelle omschakeling door Valkenswaard volgde een strakke voorzet van links, die door Van Poppel eenvoudig binnengetikt kon worden. Drie minuten later beslisten de bezoekers de wedstrijd uit een corner. De bal bleef door de harde wind hangen in het strafschopgebied van Heeswijk en via een ouderwetse scrimmage belandde de bal achter Lunenburg. Het thuisteam probeerde vervolgens middels enkele wissels de wedstrijd nog te kantelen, maar dit leverde slechts een kopkans voor Jules Heerkens op. De gasten hadden de score in de counter nog verder op kunnen voeren, maar faalden in de afwerking.

Door het verlies van Heeswijk en het feit dat alle ploegen uit de onderste helft van de ranglijst punten pakten, kruipen de ploegen die strijden tegen degradatie weer dichter naar elkaar toe. Voor Heeswijk zaak om na de carnaval het goed gevoel van voor de winterstop weer op te pakken.