Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2013-03-10 Avesteyn_-_StiphoutAvesteyn - Stiphout-vooruit   0-2.
Na het gelijke spel bij rode lantaarndrager Vorstenbossche Boys was het zaak voor het vaandelteam van Avesteyn om orde op zaken te stellen tijdens de thuiswedstrijd tegen Stiphout-Vooruit. Het eerste competitieverlies van het seizoen in Stiphout stond bij de jongens nog vers in het geheugen.

Revanchegevoelens waren er echter nooit, want de tricolores waren heer en meester in Dinther. Van meet af aan had Avesteyn het moeilijk tegen de snelle voorwaartse van de gasten. Mede door het sterke optreden van  keeper Dirk de Laat bleef het nog lang 0-0. Avesteyn kreeg ook kansen, Dries Heerkens en Bart Faro waren rond het half uur kort bij de openingstreffer. In de 32e minuut werd het toch 0-1, toen de vrijlopende middenvelder van Stiphout op rechts goed werd aangespeeld, om vervolgens Dirk de Laat in de korte hoek kansloos te passeren. Ook na deze treffer  werd Avesteyn nog niet echt wakker. Er was te veel balverlies en de felle Stiphoutse mensen konden hiervan vaak profiteren. Het bleef in die eerste helft bij de kleinst mogelijke achterstand, maar de deze had nog ruimer uit kunnen vallen.

De hoofdzakelijke Dintherse supporters hoopten in de tweede helft meer te kunnen genieten van het spel van de oranjezwarten, maar kwamen toen ook enigszins bedrogen uit. Zeker toen het in de 64e minuut 0-2 werd, was het al wat Avesteyn heet in zak en as. Natuurlijk was er nog volop tijd, maar er werd veel meer gepraat dan gevoetbald. Het doeltreffend afronden is al geruime tijd het probleem bij Avesteyn en dat was vandaag helaas niet anders. De vierde nederlaag werd daarom een voldongen  feit.

Opstelling Avesteyn:

Dirk de Laat, Rolf Lenssinck, Pieter Kuijpers (71 Joep Konings), Bjorn v.d. Berg, Rob Kuijpers, Stefan v. Zutphen, Wesley Verkuijlen (75. Richard v. Houtum), Dries Heerkens, Roel v.d. Leest, Bart Faro en Rens v. Vugt.

a.s. Zondag staat de wedstrijd bij ELI in Lieshout op het programma. Wellicht komt er dan de ommekeer bij de Dintherse formatie !