2013-03-10 Marvilde_-_Heeswijk03-10-2013 Marvilde - Heeswijk 4-1
Op bezoek bij SV Marvilde in Veldhoven wilde Heeswijk de eerste punten van 2013 pakken in de 2eklasse F. De thuis wedstrijd tegen de hoog geklasseerde ploeg gin ruim verloren, dus Heeswijk was gewaarschuwd voor de kwaliteiten van de Veldhovense ploeg. Meer fotos

De kwaliteiten van het thuisteam kwamen op het kunstgrasveld snel aan het licht. Na 8 minuten werd een actie over rechts slecht verwerkt voor het Heeswijk-doel, waardoor de gastheren via Van den Boogaard eenvoudig voor 1-0 konden zorgen. Heeswijk herstelde zich knap en nam het heft steeds meer in handen. Mogelijkheden van Danny Aarts en Frank Dobbelsteen leverde in eerste instantie nog niet de gelijkmaker op, maar vlak voor rust werd Heeswijk beloond voor het harde werk dat geleverd werd. Uit een diepe bal wist Heeswijk-spits Dobbelsteen doelman Menno Kuulkers van de thuisploeg te verschalken met een bekeken lob. 1-1 was ook de ruststand.

Direct na rust bleven de gasten uit Heeswijk de meest gevaarlijke ploeg. Het was opnieuw Dobbelsteen die zich in de zestien knap vrij knapte en met links de verre bovenhoek zocht. Doelman Kuulkers wist met een knappe redding een voorsprong voor de mannen van trainer Ton Berens te voorkomen. Na een uur spelen viel achteraf gezien de beslissing in de wedstrijd. Een hoge bal op het middenveld werd gewonnen door Marvilde en daarna ging het snel. Via de sterk spelende Danny Das belandde de bal bij Van Zandvliet die vervolgens Max van Kollenburg bediende. Hij liet Patrick Lunenburg met een strakke schuiver in de verre hoek kansloos, 2-1. Heeswijk probeerde het tij nog te keren, maar echte kansen leverde dit niet meer op. Via de counter liep de thuisploeg vervolgens nog uit naar de beslissende 4-1.

Op basis van pure kwaliteit was de overwinning voor Marvilde verdiend, maar vanwege de geleverde arbeid had Heeswijk lange tijd zicht op een puntje. Volgende week komt koploper TEC op bezoek. De blauw-witten hebben de punten hard nodig om uit de gevarenzone te geraken, hierbij is de steun van de getrouwe supporters onmisbaar.