130317 ELI_-_AvesteynNa puntenverlies in de laatste weken heeft het vaandelteam van Avesteyn afgelopen zondag toch weer de volle winst weten te halen. In de uitwedstrijd bij ELI in Lieshout wisten de oranjezwarten de drie volle punten binnen te halen. De 1-0 overwinning werd echter moeizaam bereikt, want men speelde daar een matige wedstrijd. Natuurlijk was het veld daar niet optimaal, maar weer had Avesteyn veel moeite met de lange ballen van de tegenstander.

Hoewel de verdediging van Avesteyn de wedstrijd onder controle had, was het de aanval, die de aandacht opeiste. Zeker toen linkerspits Rens v. Vugt na 20 minuten moest uitvallen wegens een slopende blessure. Voor trainer Antwan v. Rijn was het weer zaak middels een omzetting de zaak weer onder controle te krijgen.

De wedstrijd was nog maar 6 minuten oud, toen Roel v.d. Leest een unieke kans kreeg om de score te openen, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van de 39-jarige goalie van ELI Erwin Biemans. Aan de andere kant moest invaller-keeper Hein v.d. Heuvel (38) van Avesteyn alert blijven voor de gevaarlijke spits en aanvoerder van ELI Jacky v.d. Ende. De zoon van van de leerkracht van basisschool van “Het Palet” in Dinther werd echter vakkundig door Bjorn v.d. Berg in bedwang gehouden. Hein moest echter in de 34e minuut handelend optreden na een gevaarlijke uitbraak van de thuisclub.

In het tweede bedrijf liet Avesteyn zien dat het niet voor niets in de top van de 4e klasse G bivakkeert. Kansen waren er voor de Dinthernaren, maar de spitsen waren wel actief, maar doeltreffend is een ander woord. Typisch was het dat de Avesteyn-wissels alle drie spitsen betrof. Dat geeft meteen aan waar momenteel de Avesteynschoen wringt. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd het duidelijk dat de gasten het meeste aanspraak konden maken op een treffer. Nadat aanvoerder Roy Wijlaars (gelukkig was hij weer terug van even te zijn weggeweest) in de 70e minuut met zijn kopbal een treffer had verdiend, was het twee minuten later wel raak. Toen was het Dries Heerkens, die op rand van buitenspel matchwinnaar werd door de enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. ELI kwam hierna nog wel wat terug, maar de beste kansen waren voor Avesteyn, dat naar hartelust kon counteren.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Rolf Lenssinck, Pieter Kuijpers, Bjorn v.d. Berg, Rob Kuijpers, Stefan v. Zutphen, Roy Wijlaars, Roel v.d. Leest, Dries Heerkens (84. Stan de Laat), Bart Faro (64. Jesse Kusters) en Rens v. Vugt (20. Ron v. Driel).

a.s. Zondag krijgt Avesteyn bezoek van Mariahout. De heenwedstrijd werd op 7 oktober door Avesteyn met 4-2 gewonnen.