2013-03-17 Heeswijk_-_TECDe koploper uit Tiel kwam vandaag op bezoek in Heeswijk. Op voorhand leek het een kansloze missie te worden voor de blauw-witten, maar niets was minder waar. De teleurstelling was dan ook groot dat TEC uiteindelijk met een 0-3 overwinning en 3 punten Sportpark De Balledonk verliet.

Heeswijk startte sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Ton Berens stond goed, gaf daardoor geen kans weg en voetbalde regelmatig goed mee. De eerste grote kans was ook voor het thuisteam. Een vrije trap van Camiel van Doorn gaf Juul Heerkens een vrije doortocht naar doelman Schimmel, maar helaas voor het thuispubliek bracht de doelman redding. Vlak voor rust viel het doelpunt aan de andere kant. Een voorzet van de aanvallende linksback Van Gessel werd nog weggewerkt, maar net buiten het strafschopgebied ving Rachid Chelah de bal op. Zijn schot was niet perfect uitgevoerd maar de bal hobbelde wel in het doel van Patrick Lunenburg.

Na rust hetzelfde spelbeeld. TEC was de betere ploeg maar echte kansen bleven uit. Heeswijk daarentegen kreeg wel mogelijkheden op de 1-1. Eerst schoot Rob Tips uit opnieuw een vrije trap van Van Doorn voorlangs, daarna mistte Frank Dobbelsteen met een lob het doel van de gasten. Zoals zo vaak dit seizoen kreeg Heeswijk ook dit keer in de laatste 10 minuten nog doelpunten tegen. Dit keer was het wel erg knullig. In de 81e minuut kopte aanvoerder Van Doorn een diepe bal teruguit over de uitstormende doelman Lunenburg heen in het eigen doel. Drie minuten later kopte Danny Aarts te kort terug op Lunenburg, waardoor Kurtley de Windt voor 0-3 kon zorgen.

Een geflatteerde zege voor het team dat waarschijnlijk kampioen gaat worden in de 2e klasse f. Heeswijk lijkt weer aan de beterende hand en in de komende wedstrijden moeten de punten gepakt worden om degradatie te voorkomen.