Voetbal

24-03-2013 Avesteyn - MariahoutHALF UUR VOLDOENDE OM MARIAHOUT OP DE KNIEËN TE KRIJGEN.  Sensatie genoeg bij de thuiswedstrijd van het vaandelteam van Avesteyn tegen laagvlieger Mariahout. In de uitwedstrijd won Avesteyn op 7 oktober vorig jaar met dezelfde cijfers als afgelopen zondag in Dinther.

Weliswaar was het spel van de oranjezwarten niet optimaal, maar om van een 0-2 achterstand terug te komen naar een 4-2 zege is al een prestatie op zich. De sensatie was er al in het prille begin van de wedstrijd. In de allereerste minuut had Roel v. d. Leest een unieke gelegenheid om Avesteyn op voorsprong te brengen. Uit een ontstane scrimmage kwam de Avesteyn-speler net iets te kort. De gasten uit Mariahout lieten zich echter ook zien, want in de 5e minuut zagen de geelblauwen een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. De tweede kans van de thuisclub kwam in de 13e  minuut. Uit een vrije trap schoot Rens v. Vugt tegen de paal. Deze acties gaven genoeg stof om van een  leuke wedstrijd uit te kunnen gaan. Het werd echter allemaal anders. De 0-1 van Roy v.d. Broek kwam in de 17e  minuut als een volkomen verrassing. Sluitpost Dirk de Laat moest tot twee keer toe tot het uiterste te gaan om de scoringsdrang van de gasten in te tomen. Gezien de stand in de 4e klasse G werd het voor Avesteyn zaak om tot meer daden te komen. Rond het half uur waren er een paar goede gelegenheden om minimaal langszij te komen. Het vertoonde spel was echter van dien aard dat dit er voorlopig niet in zat.

In de tweede helft werd het al gauw 0-2, want in de 54e m minuut profiteerde Martijn v. d Linden van Mariahout dankbaar van een dekkingsfout in de verdediging van Avesteyn.  De thuisclub leek toen al een geslagen ploeg. Avesteyn wilde wel, maar men was niet bij machte om een vuist te maken.. De ommekeer kwam na een half uur. Een dubbele wissel in de 59e  minuut gaf Avesteyn vleugels. Nadat Rens v. Vugt in de 66e minuut maar net over schoot, had Dries Heerkens in de 68e minuut meer succes (1-2). Toen kwam Avesteyn pas echt los! De gelijkmaker in de 75e

minuut kwam, toen invallerspits en A-junior Lars v. Lee  knap reageerde uit een even knappe vrije trap van  eveneens invaller Wesley Verkuijlen (2-2). In het laatste kwartier van de wedstrijd kantelde de wedstrijd helemaal. Nadat in de 77e minuut een oranjezwart doelpunt werd afgekeurd, werd het pas echt spannend. Aanval op aanval golfde het op het doel van Mariahout, maar de dikverdiende  overwinningstreffer kwam in de laatste speelminuut, toen weer Dries Heerkens uit weer een scrimmage kon scoren (3-2). Voor de statistieken werd in de 93e  minuut de mooiste goal van de wedstrijd gescoord. Op links werd toen de rechtsachter van Mariahout op snelheid geklopt door Rens v. Vugt, die zijn solo succesvol afsloot met een fraaie treffer. Een verdiende overwinning van Avesteyn, die wel erg laat tot stand kwam.