2013-04-07 Zwaluw VFC - HeeswijkOp bezoek bij nummer laatst Zwaluw VFC uit Vught telde voor Heeswijk alleen de winst. In de eerste helft was dit op het veld echter niet terug te zien bij de blauw-witten. Trainer Ton Berens zette zijn team in de rust op scherp waardoor Heeswijk het uitstekende paasweekend en passend vervolg gaf, 0-1. Meer fotos.

Voor rust was Heeswijk te afwachtend en op het harde veld was vooral de strijdlust het belangrijkste wapen van de thuisploeg. Tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet, maar na een half uur werd duidelijk waarom de thuisploeg de laatste plaats bezet in de 2e klasse F. Een schot van 30 meter werd door Heeswijk-doelman Lunenburg op de lat getikt en spits Bart Dammers was er als de kippen bij om te scoren. De Zwaluw-aanvaller schoot de bal voor open doel echter over. Heeswijk haalde daardoor met 0-0 de rust.

Na een donderspeech in de rust waarbij Berens het belang van deze wedstrijd nogmaals benadrukte, kwam Heeswijk in de 2e helft veel sterker voor de dag. Duels werden steviger ingegaan en op het middenveld werden de 2e ballen gewonnen en de gastheren werden langzaam steeds verder achteruit gedrukt. Halverwege de 2e helft stond de sterk spelende rechtsback Frank Verstraten aan de basis van de enige treffer van de middag. Middels een fraaie actie zette hij 3 tegenstanders op het verkeerde been en speelde vervolgens Jordy van Houtum aan. Die opende op links waar Hein van Nuland opgestoomd was. Zijn perfecte voorzet werd vervolgens door Turgay Arslan tot doelpunt gepromoveerd, 0-1. In het vervolg van de wedstrijd kwam het thuisteam niet meer tot kansen, waardoor Heeswijk 3 belangrijke punten bij kon schrijven in de strijd voor lijfsbehoud.

Aanstaande zondag komen de amateurs van PSV uit Eindhoven op bezoek. Aan Heeswijk de taak om de serie die nu is ingezet een goed vervolg te geven.