Voetbal

07-04-2013 ASV 33 - AvesteynDank zij een goede tweede helft heeft Avesteyn in Aarle-Rixtel de volle winst weten te halen. De gastheren begonnen erg sterk in de beginperiode van de wedstrijd, terwijl Avesteyn daar tegenover moeite had om het spel te bepalen. Het harde, droge veld leende zich niet voor mooi voetbal, zodat de thuisclub steeds maar de lange bal hanteerde met hoop op succes.

Dat lukte echter niet omdat de verdediging van Avesteyn voorbereid was op dit tegenspel. Na 20 minuten was het toch Avesteyn, die de bovenliggende partij werd. Na wat kansjes over en weer was de eerste echte kans voor de oranjezwarten. In de 40e minuut kon Dries Heerkens goed doorgaan in het vijandelijke strafschopgebied, maar zijn inzet ging maar net voorlangs het doel van A.S.V. '33. Uit het niets kwam de thuisclub in de 43e minuut toch op voorsprong. Uit een snelle counter wist klokkenman Thomas Fritzen de 1-0 achter Dirk de Laat te koppen. Uiteraard was dat een opsteker voor de thuisclub zo vlak voor rust.

In de tweede helft zou het allemaal anders worden. Avesteyn toonde zich ook in Aarle-Rixtel dat er niet met haar gespot moet worden en stelde orde op zaken. In de 46e minuut moest de lange keeper Dennis Driessen van A.S.V. '33 tot het uiterste gaan om een inzet van Dries Heerkens onschadelijk te maken. Diezelfde keeper moest ook in de 56e minuut zijn kunsten tonen om de gelijkmaker van Avesteyn te forceren. Na deze redding schoot Rens v. Vugt uit een hoekschop net over de kruising. Toch viel de verdiende gelijkmaker al gauw, want in de 59e minuut was het Dries Heerkens, die na veel druk van Avesteyn de 1-1 op de borden bracht. Avesteyn bleef de betere ploeg en de 1-2 gaf een duidelijk beeld hoe sterk de oranjezwarten speelden. Uit een vrije trap van Bart Faro in de 66e minuut was het Rens v. Vugt, die dikverdiend met het hoofd scoorde (1-2). Toen ging het vlug. In de 71e minuut werd dezelfde Rens gevloerd in het 16-meter-gebied van A.S.V. ‘33. Strafschop! Aanvoerder Roy Wijlaars had daar geen probleem mee en scoorde bekwaam de 1-3 binnen. Toen was het echt gedaan met A.S.V. '33. De gastheren probeerde nog wel wat, maar Avesteyn kon naar hartenlust counteren. In de 83e minuut profiteerde invaller jeugdspeler Lars v. Lee optimaal van een blunder van de keeper van A.S.V. '33 en dat betekende 1-4. Deed hij dat ook al een week eerder tegen Mariahout? 1 Minuut later werd het nog wel 2-4, omdat een spits van A.S.V. '33 goed kon doorgaan na vermeend buitenspel. Al met al een verdiende overwinning vooral vanwege betere van het spel in de tweede helft. Omdat de concurrentie punten liet liggen, werd Avesteyn tweede in de 4e klasse G.