De serie die Heeswijk met Pasen gestart is, heeft zondag een passend vervolg gekregen tegen de amateurs van PSV uit Eindhoven. Na een slechte start wisten de mannen van Ton Berens het duel in de 2e helft in blauw-wit voordeel te draaien, 2-1.

130414 Heeswijk-PSV35De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen het thuisteam al tegen een achterstand aan keek. Uit een corner voor PSV ontving Belhaj de bal op de 16, hij kapte naar binnen en schoot met links in de korte hoek raak. Na de 0-1 was de wedstrijd in evenwicht waarbij beide ploegen verzorgd voetbal probeerden te spelen, maar het slechte veld maakte goed voetbal niet mogelijk. PSV kreeg via Gurbuz nog een prima mogelijkheid maar doelman Lunenburg redde in de 1 tegen 1 situatie. Aan de andere kant kon Sten vd Berg de gelijkmaker binnenkoppen uit een corner, maar doelman Van Asseldonk wist de bal in de korte hoek te stoppen.

Na rust probeerde Heeswijk met veel inzet de achterstand teniet te doen. Eerst zette Gurbuz met een kopbal Patrick Lunenburg nog aan het werk, maar daarna waren de kansen voor de gastheren. Halverwege de 2e helft kwam de gelijkmaker op het scorebord. Uit een corner van Turgay Arslan wist Rob Tips bij de 2e paal de 1-1 binnen te schieten. Daarna volgde een open wedstrijd waarbij beide ploegen voor de winst gingen. De thuisploeg kwam via een kopbal van Wouter van Dijke bijna op 2-1, maar aan de andere kant redde Lunenburg met de voet op een inzet van dichtbij. In de blessuretijd kwam er toch nog een winnaar. Hein van Nuland ving een uittrap van PSV-doelman Van Asseldonk op en speelde Danny Aarts in. Hij verlengde vervolgens op Arslan die met links opnieuw het winnende doelpunt voor Heeswijk maakte.

Heeswijk staat door deze zege op een veilige 10e plaats in de 2e klasse F, maar moet de komende wedstrijden nog volop strijden om lijfsbehoud veilig te stellen. Gezien de huidige instelling behoort rechtstreekse handhaving zeker tot de mogelijkheden.