Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

130414 Avesteyn-Boekel_SportIn het begin van de topper in de vierde klasse G leek het Boekels kampioensfeestje niet door te gaan. Als de gasten uit Boekel de volle winst wisten te halen op Dinthers grondgebied dat zou het kampioen worden en weer direct terug te keren naar de derde klasse. Zo'n 400 enthousiaste supporters uit Dinther en Boekel waren getuige van een topduel in een heerlijk voorjaarszonnetje.

Avesteyn startte sterk en al na twee minuten kwamen de oranjezwarten op voorsprong. Vanaf links was het toen Rens v. Vugt, die de bal knap voor het vijandelijke doel bracht.  Daar was good old Rob Kuijpers ter plekke om keurig af te ronden (1-0). Dat was natuurlijk een goede opsteker voor de thuisclub, die daarna het zenuwachtige Boekel Sport in de verdediging dreef. Aan de andere kant werden de behendige spitsen goed in bedwang gehouden door de lange Pieter Kuijpers en mandekker Bjorn v.d. Berg. Toch kwam de gelijkmaker al vrij snel. In de 22e minuut was het Noud v. Stiphout van Boekel Sport , die met een harde schuiver in de verste hoek doel trof achter de kansloze Dirk de Laat (1-1). Dit doelpunt gaf de koploper in de 4e klasse G vleugels, want diezelfde Dirk de Laat moest in de 30e en 39e  minuut handelend optreden tegen de genoemde snelle Boekelse spitsen.

In de tweede helft kwam Boekel Sport net zo snel op voorsprong als Avesteyn in het eerste bedrijf. We schrijven de 48e minuut. Uit een vrije trap van de kampioenskandidaat was het toen de Boekelse topscorer Sjoerd Vogels, die de puntgave assist hard achter Dirk de Laat kon koppen (1-2). Toen diezelfde Sjoerd Vogels in de 53e minuut de 1-3 op de borden bracht, was Avesteyn eigenlijk al een geslagen ploeg. De thuisclub viel wel aan, maar de Boekelnaren hielden voldoende verdedigers achter om eventuele uitschieters van Avesteyn het hoofd te bieden. Het was daarom gauw duidelijk dat het kampioensfeestje van Boekel Sport zich in Dinther zou afspelen. In het laatste kwartier van deze topper was Avesteyn even gevaarlijk door een paar afgedwongen hoekschoppen, maar verder kwamen de Dinthernaren niet. Moegestreden moesten ze toestaan dat Boekel Sport de terechte kampioen werd in de 4e klasse G. Door het verlies van Boskant bleef Avesteyn op de tweede plaats staan, wat nog perspectief biedt voor een eventuele nacompetitie.   

Opstelling Avesteyn:

Dirk de Laat, Joep Konings (69. Stan de Laat), Roy Wijlaars, Pieter Kuijpers, Bjorn v.d. Berg, Rob Kuijpers (82. Rolf Lenssinck), Stefan v. Zutphen, Dries Heerkens, Roel v.d. Leest, Bart Faro (42. Lars v. Lee), en Rens v. Vugt.

a.s. Zondag gaat Avesteyn op bezoek bij V.O.W. in Zijtaart. Daar zullen de oranje-zwarten alles in het werk stellen om oud-trainer Han v. Roosmalen een dasje aan te doen.