21-04-2013 VOW - AvesteynNa de 6-0 overwinning op 4 november  van het vorige jaar wist Avesteyn ook de return te winnen van V.O.W. in Zijtaart. Van een leien dakje ging het echter afgelopen zondag niet. Avesteyn miste een drietal spelers, want Stefan v. Zutphen, Bart Faro en Wesley Verkuijlen moesten wegens blessures of ziekte in Sijtert afhaken.

Ook spits Nick v.d.Heijden was er afgelopen zondag nog niet bij. Trainer/coach Antwan v. Rijn kwam met een verrassende opstelling. Hij had laatste man Pieter Kuijpers in de spits geplaatst om de plaats van Bart Faro op te vullen. Dat had toch wel gevolgen in de eerste helft van deze wedstrijd. Natuurlijk, Avesteyn heeft genoeg defensieve mensen achter de hand om dit risico te nemen. De thuisclub was overigens ook gehandicapt aan de wedstrijd begonnen. Diverse A-junioren en derde elftalspelers moest Han v. Rosmalen inzetten om te proberen Avesteyn moeilijk te maken. V.O.W. heeft echter spits Rick v.d. Linden, die alle aandacht opeiste bij de Dintherse defensie. Hij was het die altijd werd aangespeeld en mandekker Bjorn v.d. Berg had de handen vol aan hem.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Avesteyn dicteerde de wedstrijd en haalde het hoogste cijfer wat balbezit betrof. De eerste twintig minuten waren slordig. Veel balverlies en passes die niet aankwamen waren het logisch gevolg. De verdiende voorsprong van Avesteyn kwam in de27e minuut. Vanaf links bracht spits Rens v. Vugt de bal goed voor, waarna de lange Pieter Kuijpers de bal achter keeper Vincent Hokke kon koppen. Uiteraard was deze goal dik verdiend, maar 1 minuut later was de stand weer in evenwicht. Genoemde spits Rick v.d. Linden was even ontsnapt uit het  oog van de Avesteyn-defensie en dat betekende in de 28e minuut de 1-1. In de tweede helft wachtte Avesteyn's coach even af of er verandering moest komen in de toch wel verrassende opstelling. Na 66 minuten kantelde de wedstrijd. Pieter Kuijpers nam zijn oorspronkelijke plek weer in en dat  bracht wat rust in de Avesteyn-defensie. Supersub Lars v. Lee werd ingezet en toen ging het pas echt lopen bij Avesteyn. De 1-2 in de 69e  minuut van Dries Heerkens kwam daarom als een verlossing. In de 74 en 75e minuut kwam de genadeslag voor Veghel Oranje Wit. Na een kopbal van Lars v. Lee op de kruising van het vijandelijke doel, moest een Zijtaartse verdediger in dezelfde minuut op de doellijn redding brengen. 1 Minuut later was het wel raak toen invaller jeugdspeler Stan de Laat oog in oog met de V.O.W. goalie de hoek voor het uitkiezen kreeg en gretig profiteerde van deze kans (1-3). Met nog een kwartier te spelen was de buit binnen voor Avesteyn. De thuisclub was moegestreden en voor Avesteyn hoefde het niet meer zo zeer.

Alle topclubs in de 4e klasse G maakten deze zondag geen fouten, zodat er met nog twee wedstrijden te gaan geen veranderingen opleverden. Alleen kampioen Boekel Sport verloor thuis van D.V.G. maar men was daar nog aan het feesten, denken wij.