130428 Handel_-_AvesteynAvesteyn heeft afgelopen zondag een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept op bezoek in Handel. Al na 50 seconden  stond  Avesteyn met tien man. Meteen na de aftrap moest keeper Dirk de Laat buiten zijn strafschopgebied noodgedwongen hands maken en kreeg hij direct rood. Rob Volk werd zijn vervanger. Voor Avesteyn de zware taak om met deze numerieke minderheid minimaal de tweede plek te behouden in de 4e klasse G. Deze plaats geeft immers het recht om nacompetitie te spelen voor promotie naar de derde klas.

Voorafgegaan door aanvoerder en uitblinker bij Avesteyn Roy Wijlaars streden de jongens als leeuwen. Na tien minuten kwamen de oranjezwarten zelfs op voorsprong. Dezelfde Roy Wijlaars was de maker van de openingstreffer. (0-1). Weliswaar was de thuisclub meer in de aanval, maar de Avesteyn-defensie kon de aanvalsdrift van de Handelse spitsen pareren. Desondanks kwam Handel in de 27e minuut gelijk. (1-1). Avesteyn liet het er echter niet bij zitten en ging met de beperkt beschikbare middelen toch de aanval zoeken. Stan de Laat stond op de juiste plek om via een intikkertje de Handelse goalie het nakijken te geven (1-2).

In de tweede helft zette de thuisclub meteen druk op de Avesteyn vesting, terwijl de gasten het moesten hebben van enkele counters. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch in de 77e minuut. Het bleef echter bij deze puntendeling en had Avesteyn geluk dat kampioen Boekel Sport in Boskant haar sportieve plicht deed en daar won. Avesteyn behield hierdoor de tweede plek en mag zich nog melden als kandidaat voor een periode als D.V.G. a.s. zondag in Dinther te gast is.