Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

130505 Avesteyn_A1De jeugdvoetballers van Avesteyn en Heeswijk hebben hun eerste kampioenen gisteren voortgebracht. Bij vv Heeswijk was het aan het begin feest met Heeswijk E5 en Heeswijk F6, die zich als beste in hun voorjaarsreeks mochten laten kronen. 's Middags was het feest in Dinther, waar de plaatselijke A1 zich met 7-0 heer en meester toonde over Estria en nu promoveert naar de Hoofdklasse. 

Bij Heeswijk zijn de kampioenenmakers Mari Manders en Wilma Brekelmans weer voortvarend aan het werk gegaan. Met jeugdleider Roy van Zutphen had het E5 team gisteren nog de laatste punten nodig uit tegen directe concurrent OSS'20 E12. Dat lukte. Na een spannende wedstrijd stond de eindstand 2-4 op het bord en kon de vlag uit. Door de overwinning haalde Heeswijk E5 twee punten meer na 9 wedstrijden, dan haar Osse tegenstanders.

De F6 van vv Heeswijk speelde gisteren bij rode lantaarndragen Berghem Sport F11. Een overwinning was noodzakelijk om tenminste gelijk te blijven met de F8 van Berghem Sport. Dit lukte ruimschoots. Met 13-0 gingen de blauw witten in Berghem winnen. Omdat de F8 van Berghem ook won van Udi'19 is Heeswijk F6 samen kampioen geworden. Van de 11 wedstrijden ging er één verloren en werd de rest allemaal gewonnen.

Het vaandelteam bij de jeugd van Avesteyn, uitkomend in de eerste klasse 17. Lang bleef het een driestrijd tussen de A1's van Erp, DAW en Avesteyn. Door de ruime overwinning op de slotdag werd Avesteyn kampioen met 52 punten uit 22 wedstrijden, met twee punten voorsprong op Erp en vier op DAW. Zo konden de kurken even na kwart over vier gistermiddag van de flessen af en was het feest voor de Dintherse jongeren, die volgend jaar het weer op kunnen nemen tegen hun Heeswijkse kameraden. Die moeten dan nog wel even aan degradatie ontsnappen!

Tot slot Avesteyn D3. Dit team werd vorig weekend al kampioen in haar klasse. Zij wisten in hun slotwedstrijd op 27 april HVCH D5 met 4-1 te verslaan en wonnen van hun 10 wedstrijden in de voorjaarsreeks er 9 en speelden 1 keer gelijk. Ongeslagen kampioen dus!

Tekst: Lambert van der Ven