23013-05-05 Heeswijk-Rood witAfgelopen zondag kwam Rood Wit op bezoek op een zonovergoten sportpark De Balledonk. Voor beide ploegen stond rechtstreekse handhaving op het spel. Rood Wit begon met 1 punt voorsprong aan de wedstrijd, die de uitstekende scheidsrechter Londar om half 3 op gang floot.

Rood Wit begon sterk aan de wedstrijd. De snelle buitenspelers Van Hout en Fasen zorgde direct voor gevaar. In de 9e minuut brak Van Hout door op rechts en sneed dwars door de Heeswijk-defensie. Met rechts liet hij doelman Lunenburg kansloos met een bekeken schuiver. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Via Tom Sleddens en Jordy van Houtum kregen de blauw-witten kans op de gelijkmaker, maar tot aan de rust bleef de 0-1 stand op het bord staan.

Na rust was Heeswijk sterker. De gasten uit Veldhoven leken meer last te hebben van het warme lenteweer en vooral door het sterke middenveld kreeg Heeswijk steeds meer grip op de wedstrijd. Het duurde tot de 75e minuut voordat zich dat ook uitbetaalde in doelpunten. Invallers Rutger van der Burgt en Turgay Arlsan speelden hierbij een hoofdrol. Eerst legde Van der Burgt de bal uit een vrije trap bij de 2e paal op het hoofd van Sten van den Berg die vallend de gelijkmaker binnenkopte. Nog geen 5 minuten later pikte Danny Aarts de bal op het middenveld op en bediende Turgay Arslan. Met een bekeken punter in de lange hoek verschalkte hij doelman Van der Zande en bracht hij het volle sportpark in extase, 2-1!

Volgende week op bezoek bij Theole in Tiel kan Heeswijk zich definitief veilig spelen. Winst is hierbij noodzakelijk. De mannen van Ton Berens moeten nog één keer alles geven om zich te handhaven in de 2e klasse.