Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2013-05-05 Avesteyn-DVGVooraf was duidelijk dat de tweede plaats in de 4eklasse G (Avesteyn 42 punten en Boskant 40 in 21 duels) ontzettend belangrijk was. Hierdoor kwam die ploeg in het bezit van de periodetitel die eerder door kampioen Boekel Sport was ingenomen.

Avesteyn trad aan tegen DVG dat eerder dit seizoen – op 18 november 2012 – in eigen huis met 0-1 was verslagen terwijl Boskant de thuiswedstrijd op diezelfde dag met 0-2 van VOW verloor. ’t Spreekt vanzelf dat beide duels volop in de belangstelling stonden.

Onder zonovergoten omstandigheden begon scheidsrechter J.Pennings uit Geffen aan deze wedstrijd en Avesteyn zocht van meet af aan de aanval. En in de 4e min. was het al raak! Door ’n foutieve balbehandeling in de Liempdse defensie kwam Dries in balbezit en hij rondde (net als destijds in Liempde) doeltreffend af (1-0). Avesteyn bleef in het offensief en na 12 min. had de voorsprong uitgebreid kunnen worden maar ‘t (juiste) geluk ontbrak. In de 15e min. was men opnieuw dicht bij 2-0 maar Rob kon ’n pass van Ron net niet raken. Soms kwamen ook de gasten tot ’n aanval maar onze defensie was heel attent om erger te voorkomen. Langzamerhand echter werd de druk van de DVG-ers steeds groter en in de 26e min. werd de 1-1 voorkomen door ’n fenomenale actie van Jan. Nog in diezelfde min. zag Dries z’n schot door de doelman gekeerd. Toch liepen de aanvallen van Avesteyn weer beter en in de 28e min. werd ’n hoekschop van Rob door Pieter steenhard ingekopt (2-0). Zo’n 5 min later ontliep Dries de buitenspelval maar zijn voorzet werd door de keeper weggewerkt. Meteen daarna kogelde Ron huizenhoog over. Tot aan de rust waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd; echte scoringskansen bleven vrijwel achterwege tot… de 48e min. ’n Vrije trap vanaf zo’n 17 meter betekende 2-1. (Bij VOW-Boskant was het toen 2-2).

Na de rust meteen ’n aanvallend DVG terwijl na enkele min. Ron z’n solo afrondde met ’n hoekschop. Direct daarna ’n inzet van Roy; hij vond opnieuw de goalie op z’n weg. Toch had Avesteyn heel veel moeite om weer tot ’t juiste spel te komen en op verschillende momenten was men te gehaast om tot goed overleg te komen. En ook de instelling van de bezoekers zorgde voor ’n gebrek in het Avesteyngebeuren. Geleidelijkaan kwam men echter tot meer grip op het geheel. Nadat in de 72e min. Dries had naastgeschoten gaf Rens ’n min. later ’n voorzet en kon Joost voor 3-1 zorgen. (Op deze manier kon hij ook actiever zijn  dan ’n week eerder in Handel…). Daarna ging de strijd weer meer gelijk op waarbij de spelers van Avesteyn soms te individueel bezig waren om tot ‘n (hoger/beter) resultaat te komen. In de slotfase nog enkele kansen voor Avesteyn: ’n schot van Ron en ’n kopbal van Joost terwijl in de 86e min. de gasten nog van zich deden spreken. Maar enerzijds ging de bal over en meteen daarna eigende Jan zich deze toe. Bij het eindsignaal was het duidelijk: door dit resultaat nam Avesteyn de periodetitel van kampioen Boekel Sport over. En dat betekent a.s. zondag de thuiswedstrijd tegen Olympia ’18 uit Boxmeer; op donderdag 16 mei is de return. In ieder geval: hartelijk proficiat met dit resultaat en heel veel succes gewenst in de komende weken!!

De opstelling van Avesteyn: Jan v.d. Elzen, Joep Konings, Pieter Kuijpers, Bjorn v.d.Berg, Rob Kuijpers, Rolf Lenssinck, Roy Wijlaars (90e min. Bart Faro), Ron v.Driel, Stan de Laat

(67e min. Joost v.d.Heijden), Dries Heerkens, Rens v.Vugt (83e min. Jehan Langenhuijsen).

Ook Wesley Verkuijlen was “stand-in” maar bleef aan de kant.