130512 Theole_-_HeeswijkNa een seizoen waarin Heeswijk de punten moeizaam wist binnen te halen, konden de mannen van trainer Ton Berens zich op de laatste speeldag veilig spelen bij Theole in Tiel. De blauw-witten lieten zich nog één keer van hun beste kant zien en wonnen met 0-2. Daardoor mag Heeswijk zich ook volgend seizoen 2e klasser noemen en kan Berens de club met opgeheven hoofd verlaten.

Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd maar echte kansen leverde dit niet op. Halverwege de 1e helft werden de bezoekers opgeschrikt toen Dennis Veldhuizen namens de thuisclub aan mocht leggen in de zestien. Gelukkig voor doelman Lunenburg trof de Theole-middenvelder de buitenkant van de paal. Heeswijk kreeg via Rob Tips de beste kans voor de rust. Na goed doorjagen van Turgay Arslan kreeg Tips de bal recht voor doel aangespeeld, maar op het moment dat de Heeswijk-spits af wilde drukken kwam er nog een verdediger tussen. De 0-0 ruststand was daarmee terecht.

Na rust startten de gasten direct sterk om een voorsprong te forceren, en met succes! Arslan stuurde Danny Aarts diep en middels een bekeken lob verschalkte hij de uitstormende doelman Vinken van Theole. Daarna kwam Heeswijk nog goed weg bij een perfecte volley op de lat van Tom van der Neut, maar dit was het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Niet veel later bediende Camiel van Doorn de diepgaande Tom Sleddens en na een goed een-tweetje met Rutger van der Burgt zorgde hij voor de bevrijdende 0-2.

Linksback Hein van Nuland en de nog ingevallen goalgetter Frank Dobbelsteen nemen afscheid van Heeswijk 1 als trotse 2e klasser! Aan nieuwe trainer Marc van de Ven de uitdaging om dit resultaat volgend jaar te herhalen.