21052013 avesteyn gennep 01Hoewel Avesteyn tweede Pinksterdag te gast was in Gennep was niet het publiek van derde klasser Vitesse '08 de twaalfde man maar de Dintherse supporters. Zij lieten zich niet onbetuigd tijdens de wedstrijd die in 2-2 puntendeling eindigde.

Na de succesvolle wedstrijden tegen Olympia uit Boxmeer moest Avesteyn aan de bak tegen de nummer 10 van de 3e klasse D. Avesteyn verscheen op het Limburgse gras in het wit en rood, omdat Vitesse '08 met hetzelfde oranje/zwart als Avesteyn de strijd aanging. Dat de thuisclub een club van formaat was, is wel wat overdreven, maar er liepen wel een paar goeie voetballers rond in de Heijkuul te Gennep. Daar had Avesteyn ook wel moeite mee. Tot twee keer moest Avesteyn een achterstand wegwerken na evenzoveel strafschoppen. De beide kemphanen waren overigens goed aan elkaar gewaagd, hoewel de Dinthernaren met nogal wat blessures te maken hadden. Wesley Verkuijlen, Roel v.d. Leest en nog steeds Nick v.d. Heijden moesten helaas aan de kant toekijken. Daarbij kwam ook nog het uitvallen van Bjorn v.d. Berg na een half uur vanwege een hamstringblessure. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Zoals gezegd ging het gelijk op in Gennep, waarbij de kansen voor Avesteyn waren en het balbezit voor Vitesse '08. Al in de eerste minuut kon Lars v. Lee niet genoeg profiteren van een te korte terugspeelbal van een verdediger van de thuisclub. Ook Dries Heerkens was weer eens een plaag voor welke verdediging dan ook. In de vijfde minuut was hij kort bij de openingstreffer, die ontstond uit een vrije trap. De thuisclub was echter gevaarlijker. Dat uitte zich in de 16e minuut, toen een Limburgse aanvaller in het 16-metergebied werd gevloerd. Scheidsrechter Fransen uit Swalmen wees gedecideerd naar het midden. Strafschop! Koen Reijnen, de 31 jarige beweeglijke spits benutte de penalty feilloos (1-0).

De oranjezwarte gastheren bleven hierna wat sterker, maar Avesteyn kon de aanvallen van de 3e klasser goed pareren; mede dank zij goed keeperswerk van Dirk de Laat. De 1-0 was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf  startte Avesteyn sterk en was regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden. In de 59e minuut leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Uit een vrije trap kon Lars v. Lee de bal achter de geslagen Roel Cillessen koppen (1-1). Een spannende op en neer gaande wedstrijd  werd hierna door de beide teams op het scherpst van de snee uitgevochten. Vooral de talrijke Dintherse supporters roerden zich, maar zij konden ook nu niet verhinderen dat er in de 82e minuut wederom een strafschop werd gegeven, omdat een Avesteyn-verdediger hands zou hebben gemaakt   Weer was het Koen Reijnen, die vanaf 11 meter Vitesse '08 op voorsprong schoot (2-1). Lang kon de thuisclub niet teren op deze voorsprong, want vier minuten later was het al weer gelijk. Uit een hoekschop was het wie anders dan Pieter Kuijpers, die raak kopte (2-2). Daar bleef het ook bij en liggen er op 26 mei in Dinther volop kansen voor Avesteyn om de finale te bereiken van deze nacompetitie.