130526-lvdv-AvesteynVitesse08Avesteyn heeft zich vanmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor een plaats in de 3e klasse voetbal. Nadat afgelopen week in Gennep een 2-2 gelijkspel werd behaald tegen derdeklasser Vitesse '08, stond er vanmiddag na 90 minuten opnieuw een gelijke stand op het bord: 1-1. In de verlenging scoorde het vaandelteam van de Dintherse vereniging nog twee keer.

In een meer spannend dan goed duel bleef het goed opgekomen publiek lang verstookt van opwinding in de wedstrijd. Die ontstond pas toen halverwege de tweede helft de gasten de leiding namen. Even later bracht Roy Wijlaars de ploegen op gelijke hoogte na een goed ingeschoten strafschop. Er kwamen nog enkele kansen over en weer, doelpunten kwamen er echter niet.

In de eerste verlenging bracht Joost van der Heijden hier verandering in. Tot ver in blessuretijd leek hij de matchwinnaar te worden, totdat Lars van Lee in de extra tijd van de tweede verlening aan alle onzekerheid een einde maakte met de derde Dintherse goal van de wedstrijd.

Vitesse '08 degradeert door deze uitslag uit de derde klasse, terwijl de jongens uit Dinther komende zondag in een finale tegen Herpinia, de winnaar van het tweeluik Herpinia - Milsbeek, mag strijden om promotie naar de 3e klasse. Proficiat mannen!

Tekst: Lambert van der Ven