Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

130602 vvHeeswijk_-_Altior_1Dinsdag avond 28 mei j.l. was het een drukte van belang bij korfbalvereniging Altior. De jeugdspeelsters hadden hun ouders uitgedaagd voor een wedstrijd korfbal. Natuurlijk wonnen de jeugdteams veel van deze confrontaties. De dames van Altior 1 vonden het idee van een bijzondere wedstrijd wel erg leuk en daagde de voetballers van vv Heeswijk 1 uit. Beide teams zijn in hun klasse gebleven en het was tijd voor een lolletje.

Het voetbalteam werd versterkt met een speler van Avesteyn en met Theo Lucius. Deze versterking was welkom, want de voetballers hadden het erg moeilijk. Niet met vrij lopen, balbehandelingen en snelheid maar met name met de tactiek en het scoren. Coach Pieter van den Brink van Altior had vooraf aan de wedstrijd de voetballers al het een en ander geleerd en dat werd bij het inspelen al in de praktijk gebracht.

Ook tijdens de wedstrijd was het Pieter die de mannen coachte en hen wegwijs maakte maar het bleef moeilijk. Danny Aarts was een van de spelers die de korf wist te vinden en keeper Lunenburg was snel in het uitgooien. Met de rust was het 7-3 en dat was zeker geen schande voor de voetballers. Een voetbaltrainer uit de Eredivisie heeft eens gezegd dat elke voetballer een aantal korfballessen zou moeten hebben om het vrijlopen en verdedigen te bevorderen. Wie weet wat we er in het nieuwe seizoen bij vv Heeswijk van gaan zien.

De dames van Altior sluiten het seizoen in iedere geval af met een 17-5 overwinning. Het werd een sportieve en sfeervolle uitwisseling en de dames van Altior wenste de voetballers volgend seizoen veel succes. En of de speelsters van Altior 1 zich laten uitdagen tot een voetbalwedstrijd of dat de mannen terug komen horen we volgend seizoen.....