Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2013-06-03 Heeswijk Mini-tournooiOp zaterdag 1 juni 2013 vond ons laatste toernooi plaats. Dit maal een wel zeer bijzonder toernooi namelijk het PSV mini-masterstoernooi. Hierbij werden alleen 4 tegen 4 wedstrijden gespeeld, waarbij alleen kinderen geboren in 2006 aan mee mochten doen. Omdat onze F6 spelers allemaal aan dit vereiste voldoen vonden wij als teamleiders dit wel een mooie gelegenheid om het seizoen af te sluiten.

In totaal deden er 30 teams mee, verdeeld over 5 pouls. De F6 hadden we verdeeld over twee teams van 4 spelers. Team 1: Sara Roefs, Timo van Lieshout, Joep vd Akker & Thomas Geijbels. Team 2: Sven Konings, Rens vd Pol, Pim Lucius & Quint van Roij.Vooraf hadden we nog twee extra trainingen belegd, op een voor de media afgesloten complex. Hierbij werd met name het accent gelegd op welke wijze tactisch het best gespeeld kon worden. Kortom, aan de voorbereiding kon het niet liggen.

Met goede moet togen we, met de spelersbus van taxi van Lieshout voorop, en een heel gevolg van enthousiaste ouders en volgelingen naar ODC Boxtel. ODC Boxtel trad als gastheer op en stelde haar velden ter beschikking aan het PSV minimasterstoernooi.De warming-up vond plaats onder leiding van PSV-mascotte FOXY. Team 1 werd ingedeeld in poule B en Team 2 speelde haar wedstijden in poule D. Elke poule bestond uit 6 teams waardoor iedereen 5 poulewedstrijden speelde. De winnaars van poule A & B en de winnaars van poule C & D zouden uiteindelijk strijden om 2 eerste plaatsen. Onze spelertjes hadden al vlug uitgerekend dat er voor beide teams dus een 1ste plaats te behalen viel. De organisatie had de wedstrijden zodanig gepland dat we telkens naar elkaars wedstrijden konden kijken. Telkens werd op 4 (kunstgras)velden tegelijk gespeeld. Er werd met enorm veel inzet en enthousiasme gespeeld. Naast deze basisprincipes werd ook het voorafingestudeerde tactische concept uitgevoerd gecombineerd met vaak technisch zeer fraaie acties.

Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld konden we dan ook trots en tevreden de balans opmaken: Zowel team 1 als team 2  hadden de maximale score behaald uit hun 5 wedstrijden. Opgemerkt dient hierbij dat team 2 maar liefst 32 maal het net van de tegenstander had getroffen. We wisten inmiddels dat elk nadeel ook weer zijn voordeel zou hebben, we kwamen er vervolgens ook achter dat elk voordeel zo zijn nadeel heeft. Namelijk beide finalewedstrijden zouden gelijktijdig, naast elkaar worden afgewerkt. Team 1 tegen ODC 1 en Team 2 tegen Sint Michielsgestel 1.

Gezien het finalespel bleek ook dat met recht deze 4 topteams zich hiervoor hadden gekwalificeerd. Ondanks dat Team 1 het beste van het spel had en overwegend in balbezit was, wist ODC op sluwe wijze de spaarzame kansen om te zetten in doelpunten. Drie maal werd zelfs doel getroffen door schoten vanaf eigen helft. (4 tegen 4 kent geen keepers). Eindstand 1-4 in het voordeel van ODC1. De andere finalewedstrijd golfde op en neer. SMG1 herbergde ook enkele talentvolle voetballertjes. Ook in deze wedstrijd was het Heeswijk die het spel dicteerde en het meeste balbezit had. Gelukkig kon team 2 van VV Heeswijk deze overmacht omzetten in twee doelpunten: 1-0 door Quint van Roij en 2-0 door Sven Konings. In de laatse minuut scoorde SMG1 nog tegen waarna het bevrijdende eindsignaal klonk.

Eindstand 2-1 in het voordeel van VV Heeswijk team2! Door dit resultaat zagen de trotse trainers en aanhang zowel team1 als team2 het podium op klimmen. Een eerste plaats voor team 2 en een tweede plaats voor team 1. Naast allerlei PSV-snuisterijen in ontvangst te hebben genomen klonk nog een erg mooie mededeling van een PSV-afgevaardigde: 10 gratis entreekaartjes voor de winnaars van dit toernooi, voor een nog te bepalen thuiswedstrijd van PSV!