avesteynDe twee doelpunten, die Avesteyn afgelopen zondag scoorde tegen Panningen, vielen wel laat, maar de zege was desondanks dik verdiend. Tegen de 3e klasser Panningen was Avesteyn heer en meester. De oranjezwarten verzuimden echter eerder te scoren, omdat men te slordig omging met de geboden kansen.

Op het neutrale veld van 2e klasser Volharding in Vierlingsbeek was het een en al oranje wat de klok sloeg. Met twee bussen waren de Avesteyn-supporters gekomen om te laten zien en horen dat ze er waren. En dat hebben ze daar geweten ! Evenals een week eerder in Heesch was er ook nu volop vuurwerk en rookbommen. Tegen het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd even stilgelegd om de oranje supporters tot rust te manen.

Dan de wedstrijd zelf. Avesteyn begon sterk en dat leverde enkele aardige kansen op. De groenen uit Panningen konden daar weinig tegenover stellen. Weliswaar moesten de oranjezwarten alert zijn om de snelle uitvallen van de Limburgers het hoofd te bieden, maar veel moeite kostte dat niet. De eerste echte kans noteerden we in de 24e minuut, toen Rens v. Vugt de paal trof. Dit was het begin van een offensief van de Avesteyners. Diezelfde Rens v. Vugt schoot 3  minuten later recht op de Panningse keeper en met een paar gevaarlijke hoekschoppen mocht Panningen blij zijn dat er door Avesteyn niet gescoord werd.

In de tweede helft bleef Avesteyn de bovenliggende partij. In de 54e minuut schoot aanvoerder Roy Wijlaars tegen de paal en in de 60e minuut stond keeper Tom Keijzers van Panningen op de juiste plaats om een inzet van Stan de Laat te keren. Het duurde tot de 72e  minuut voordat de talrijke Avsteyn-fans echt konden juichen. Uit een vrije trap scoorde Roy Wijlaars heel knap met een fraai schot in de rechter benedenhoek (0-1). Even leek het dat Panningen wat opveerde maar niets was minder waar. Na de reeds genoemde korte spelonderbreking van scheidsrechter Voncken uit Hulsberg ging Avesteyn vrolijk verder om kansen te creëren. Men moest echter wachten tot de 92e  minuut toen de verlossende 0-2 werd geboren. Weer werd er uit een dood spelmoment gescoord. Invaller Jesse Kusters was de maker, omdat de bal van richting werd veranderd en de Panningse keeper daarop kansloos was (0-2).

Met dit resultaat spelen de oranjezwarten a.s. zondag wederom een finale en is RKVV Neerbeek de laatste horde, die genomen moet worden. Op welk terrein is nog niet bekend,maar ergens in Limburg zal het wel worden. Dat het oranje legioen er dan weer bij zal zijn, is vanzelfsprekend. Want spelen in de 3eklasse zal voor het vaandelteam van Avesteyn een historisch gebeuren zijn zo kort voor het 75-jarig bestaan van de club.