130831 DVG-AvesteynHet derde en voorlopig laatste bekerduel bracht Avesteyn naar Liempde. De afwezigheid van een aantal basisspelers (Roy Wijlaars, Pieter Kuijpers, Rob Kuijpers en Joep Konings) werd vanuit de eigen selectie opgevangen waardoor nog steeds een volwaardig team aan kon treden. Vanaf het begin zette Avesteyn druk en er was al direct sprake van een overwicht.

Ondanks dat scoorde DVG in de zesde minuut uit een goed uitgespeelde aanval. Daarna zette Avesteyn aanhoudend druk wat resulteerde in een groot aantal open kansen. Helaas kon er niet gescoord worden door de oranjezwarten. Het kon niet uitblijven en het overwicht leverde uiteindelijk toch het gewenste effect op, uit een prima aanval kon Stan de Laat in de 28-ste minuut eenvoudig scoren. 1-1. Drie minuten later scoorde Bart Faro na een zwakke actie van de keeper van DVG, 1-2.

Na de rust, waarin Jehan Langenhuijsen werd gewisseld voor Jesse Custers, ging Avesteyn door met druk zetten. Dries Heerkens en Martijn Swartjens konden beiden scoren. Geheel tegen de verhouding scoorde DVG echter ook weer. In de 52-ste minuut was het al 2-4. De wedstrijd werd er niet beter op, wat over en weer kansen opleverde. Rens van Vugt scoorde de 5-2 maar ook DVG prikte er ook weer een bij 5-3.

In het laatste deel van de wedstrijd gaf Avesteyn het initiatief weg waardoor DVG 4-5 scoorde. Het totaalbeeld over de gehele wedstrijd was wisselend. Of dat Avesteyn door gaat in het bekertoernooi was bij de afsluiting van dit verslag nog niet duidelijk. Lierop en Avesteyn hadden beide evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Hiervoor moeten de reglementen nog bestudeerd gaan worden.