130908 Heeswijk-SittardMet Marc van de Ven als nieuwe trainer begon Heeswijk aan seizoen 2013-2014, opnieuw in de 2e klasse H, met een thuiswedstrijd tegen het onbekende vv Sittard. Een nieuw seizoen voor de blauw-witten waarbij enkele oudgedienden zijn vertrokken en een drietal krachten het team zijn komen versterken.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Een vrije trap van achteruit werd door spits Jordy van Houtum goed aangenomen in het strafschopgebied van de gasten uit Sittard. Op het moment dat de Heeswijk-spits wilde wegdraaien werd hij van achter aangetikt door een Sittard-verdediger en de uitstekend leidende scheidsrechter Vd Heuvel wees naar de stip. Aanvoerder Camiel van Doorn schoot de strafschop vervolgens onberispelijk binnen, waardoor het thuispubliek na 5 minuten de handen al in de lucht mocht steken. Vervolgens werden de gasten sterker, maar tot echte kansen leidde dat niet. Net voor rust kwam Heeswijk goed weg toen de spits van ‘de kraaien’ uit Sittard zich knap vrijdraaide en maar net overschoot.

Na rust drongen de gasten opnieuw aan, maar de defensie voor doelman Lunenburg stond goed. Een kwartier duurde het offensief van de gasten en daarna nam Heeswijk het initiatief met enkele gerichte wissels weer over. Na 65 minuten was het invaller Wouter van Dijke die sterk reageerde op een diepe bal van aanwinst Stef Adank. Op zijn kenmerkende stijl wist Van Dijke via de keeper de 2-0 binnen te schieten. Daarna was de wedstrijd beslist en kreeg Heeswijk diverse kansen om de score uit te bouwen. In blessuretijd wist een andere invaller, Juul Heerkens, een vrije trap van opnieuw Stef Adank met het hoofd tot doelpunt te promoveren, 3-0.

Een prima start voor de ploeg van Van de Ven die nu met vertrouwen naar Sevenum kan afreizen voor de uitwedstrijd tegen Sparta ’18. De eerste punten zijn binnen, maar belangrijker nog was de getoonde inzet en het prima spel dat Heeswijk bij vlagen op de mat legde.