Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

130908 Dames_1_2003Op 14 september aanstaande wordt het 10 jarig bestaan van de dames van R.K.S.V. Avesteyn gevierd. Een jubileum om trots op te zijn. Damesvoetbal bestaat feitelijk gezien al even lang als het mannenvoetbal. Natuurlijk is het veel kleinschaliger maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk sprake is van serieuze sportbeoefening op hoog niveau. Zo ook binnen Avesteyn.

De periode waarover we nu spreken, de afgelopen 10 jaar dus, is eigenlijk de tweede periode damesvoetbal binnen Avesteyn. Daar tussenin ligt echter een periode waarin er geen dames actief waren. Daar waar het damesvoetbal zich gedurende afgelopen jaren nationaal- en internationaal sterk ontwikkeld heeft sloot Avesteyn zich hierbij aan. Een aantal betrokken en enthousiaste leden stelden voor om binnen Avesteyn het damesvoetbal weer nieuw leven in te blazen. Dat resulteerde in de oprichting van een volwaardig team (zie bijgevoegde foto).

Een tweetal dames te weten Esther vd Heijden en Mieke Volk zijn nota bene nog steeds actief. Anderen zijn al gestopt maar het team is altijd aangevuld vanuit, onder andere, de eigen jeugd. Want naast een damesteam heeft Avesteyn ook een meisjesteam. Daar waar er wisselingen zijn geweest bij de speelsters is dit ook gebeurd bij de leiding. Tussen Willen-Jan van Asseldonk, de eerste trainer en de huidige trainer Patrick Verhoeven hebben velen zich bezig gehouden om de dames te bekwamen in deze sport. Dat er in die periode ook sportief het nodige gebeurd is moge duidelijk zijn. Het meest aansprekende moment hierbij was het kampioenschap en de promotie naar de vierde klasse waar zij tot op dit moment nog steeds in spelen. Wat tevens vermeldenswaardig is, is het feit dat de dames al 10 jaar de zelfde sponsor hebben, namelijk Café Zaal Den Driehoek uit Vinkel. Daarnaast is Gabriels Electro ook al lang sponsor.

Voor de betrokkenheid en steun van deze beide sponsoren dient grote waardering uitgesproken te worden. Om dit jubileum luister bij te zetten worden op zaterdag 14 september een aantal speciale activiteiten georganiseerd. Zo zal er om 17.30 op het sportpark van Avesteyn een wedstrijd tussen oud spelers en huidige spelers gespeeld worden. Voor iedereen die hierbij aanwezig wil zijn staan de poorten van het sportpark open. Het zou mooi zijn als er vele toeschouwers aanwezig zouden kunnen zijn, de dames hebben deze aandacht verdiend.