Voetbal

130908 NooitGedacht-AvesteynDe eerste wedstrijd in de derde klasse bracht Avesteyn naar het Geffense Nooit Gedacht. Zonder de twee vaste waarden Bjorn vd Berg (ziek) en Dries Heerkens (geblesseerd) zou het een zware klus worden maar de wedstrijd zou het uitwijzen. Nooit Gedacht zette vanaf het begin fors druk op het Dintherse team, dat nauwelijks tijd kreeg om in de wedstrijd te komen.

Uit een van de aanvallen kreeg De Geffense formatie een vrije trap op ongeveer 20 meter van het Dintherse doel. Ondanks een forse muur werd iedereen verrast, de vrije trap verdween in een keer in het doel,1-0. Daarna golfde het spel op een neer waarbij Nooit Gedacht veelal de "lange bal" hanteerde wat veel onrust voor het doel van Avesteyn veroorzaakte. Gaandeweg kon Avesteyn zich wat herpakken zonder grote kansen te creëren.

In de rust werd Ron van Driel gewisseld voor de jeugdige Lars van Lee. Dit bracht niet het gewenste effect. Integendeel, Geffen scoorde in de 60- en 70-ste minuut de twee en drie nul. Avesteyn had helaas niet veel in te brengen tegen het sterke collectief van Nooit Gedacht. In de 77-ste minuut scoorde Nooit Gedacht zelfs nog een keer wat zeker niet allen de verdienste van Nooit Gedacht was, Avesteyn was op momenten onvoldoende bij de les. In de 89-ste werd het zelfs 5-0 na weer een ongelukkig actie in de Dintherse verdediging. Een dramatische wedstrijd waar aan de andere kant veel lering uit getrokken kan worden, kortom een opmaat voor een betere!