130915 Sparta18-vvHeeswijkOp sportpark ’t Spansel floot scheidsrechter Vullings om half drie de eerste uitwedstrijd van vv Heeswijk in het seizoen 2013-2014 op gang. De tegenstander was Sparta ’18 uit Sevenum dat twee jaar op rij kampioen was geworden.

De gastheren begonnen sterk aan het duel en met veel inzet wisten zij Heeswijk het spelen moeilijk te maken. Gevaarlijk werd Sparta ’18 vooral uit stilstaande situaties maar doelman Lunenburg hoefde niet handelend op te treden. Na een kwartier namen de gasten uit Heeswijk het heft in handen en werd het veldspel beter. In de 20e minuut resulteerde dit in de eerste kans voor de blauw-witten. Camiel van Doorn ving een afgeslagen bal op rond de middenlijn en bediende direct Cetin Alpdogu die met rechts beheerst de 0-1 aantekende. Heeswijk was daarna sterker, maar dit kwam niet tot uitdrukking in kansen. Net voor rust werd de score toch verdubbeld. Van Doorn draaide een vrije trap links van de goal in en bij de tweede paal was Michel van Druenen attent om de 0-2 binnen te glijden.

Na rust probeerde de ploeg uit Sevenum de aansluitingstreffer te forceren, maar de grootste kans voor de gasten werd over het doel van Lunenburg geschoten. Direct daarna besliste Heeswijk de wedstrijd. Invaller Van Dijke stoomde op aan de rechterkant en bereikte Alpdogu bij de tweede paal, 0-3. Wouter van Dijke stond ook aan de basis van de 0-4. De Heeswijk-aanvaller pikte de bal net over de middenlijn op en bediende na een actie over links Stef Adank die de eindstand op het bord bracht. In de laatste minuten van de wedstrijd hield de ploeg van trainer Marc vd Ven de gelederen gesloten, waardoor wederom geen tegentreffer geïncasseerd werd.

Volgende week ontvangt Heeswijk IVO uit Velden en is het belangrijk om de getoonde inzet wederom op de mat te leggen. Met de volle winst uit de eerste twee wedstrijden kent Heeswijk een prima start van het seizoen.