Voetbal

130922 Heeswijk-IVODe ploeg van trainer Marc vd Ven ontving in de derde speelronde IVO. De Heeswijkers hadden het een uur lang moeilijk met de tegenstander uit Velden, maar toen stuurde Van de Ven Wouter van Dijke het veld in. Met een loepzuivere hattrick en een assist bezorgde hij Heeswijk de derde zege op rij.

Heeswijk begon goed aan de wedstrijd maar kansen werden niet gecreëerd. Naarmate de eerste helft vorderde werd IVO sterker, maar ook zij wisten dit niet in doelrijpe mogelijkheden uit te drukken.

Na rust werd de wedstrijd meer open en ontstonden er ook kansen over en weer. De eerste grote kans was voor de rood-zwarten uit Velden. Rechtsbuiten Theelen gaf strak voor en Willem Heijnen schoot goed in, maar met een katachtige reflex wist doelman Patrick Lunenburg het Heeswijk-doel schoon te houden. Daarna brak het half uur van Van Dijke aan. Hij kwam het veld in voor de sterk spelende Jordy van Houtum en eiste direct een hoofdrol op. Een diepe bal van Rob Tips werd door de spits op waarde geschat en ondanks dat verdediger Kusters hem het scoren probeerde te beletten wist hij de 1-0 onder de doelman door te schuiven. Niet veel later kopte Van Dijke uit een corner van Aldogu de 2-0 binnen en daarmee was het verzet van de gasten grotendeels gebroken. In de slotminuten liep de thuisploeg via de derde goal van Van Dijke en een doelpunt van Alpdogu (assist Van Dijke) nog uit naar een ietwat geflatteerde 4-0 overwinning.

Zo heeft Heeswijk na drie wedstrijden 9 punten en staat het op doelsaldo bovenaan in de 2e klasse H. De verdediging van de blauw-witten staat goed en voorin weten diverse spelers het verschil te maken. Volgende week staat de derby op bezoek bij EVVC uit Vinkel op het programma. Voor Heeswijk is het weer zaak om de getoonde inzet op de mat te leggen en zo opnieuw te proberen om de winst binnen te halen.