2013-09-29 EVVC-HeeswijkOp sportpark De Zwaan floot de 17-jarige scheidsrechter Tjeuben om half 3 voor de aftrap van de derby tussen EVVC uit Vinkel en Heeswijk. De vele toeschouwers hadden een plaatsje gevonden in de heerlijke najaarszon langs het sfeervolle hoofdveld en maakten zich op een vermakelijke wedstrijd.

EVVC begon het sterkst aan de wedstrijd met een kans voor Vd Doelen, maar Lunenburg bracht redding. Daarna nam Heeswijk het heft in handen en werd de bovenliggende partij. De gasten werden voornamelijk gevaarlijk uit diepe ballen op buitenspelers Aarts en Alpdogu, maar doelman Van Aalst werd nog niet echt op de proef gesteld. Spits Van Houtum kreeg de beste kans op een voorzet van Aarts, maar van dichtbij kon hij het beslissende zetje niet geven. Toch kwamen de blauw-witten nog voor rust op voorsprong. Opnieuw kwam Danny Aarts door over rechts en zijn voorzet werd keurig verlengd door Jordy van Houtum tot bij linksbuiten Çetin Alpdogu. Via de binnenkant van de paal zorgde hij voor 0-1 en vreugde bij de vele Heeswijk-supporters.

Na de thee speelden de gastheren verder vooruit en gingen zij nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Heeswijk-goalie Lunenburg moest 2 keer handelend optreden op een inzet van de gevaarlijkste man aan Vinkel-zijde Gerwin vd Boom. Een geplaatste bal wist hij via de lat precies voor de lijn tegen te houden en het tweede schot van de Vinkel-spits hield hij met een uiterste krachtinspanning uit de recher benedenhoek. Vervolgens kreeg Heeswijk meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar tot 3 keer toe werd een voorzet van Wouter van Dijke niet tot doelpunt gepromoveerd. Na enkele minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende Tjeuben voor het einde van de wedstrijd en konden de handen van het trouwe publiek uit Heeswijk de lucht in.

Met 12 punten uit 4 wedstrijden kent de ploeg van Marc vd Ven een uitstekende start. Volgende week komt NWC uit Asten op bezoek op sportpark De Ballendonk en aangezien deze ploeg ook sterk gestart is, zal Heeswijk een sterke prestatie neer moeten zetten om opnieuw 3 punten te behalen.