Voetbal

2013-09-29 Avesteyn-RhodeNa de eclatante overwinning van Avesteyn bij Boekel Sport moest ook Rhode ondervinden dat met Avesteyn rekening gehouden moet worden in de 3e klasse.

In een zonovergoten sportpark van Avesteyn waren velen getuige van een meer spannende dan mooie wedstrijd. Het bezoekende Rhode is toch een van kandidaten  in die klasse om de eventuele kampioen te worden. De rood-witten uit St. Oedenrode startten ook sterk in Dinther. Het beginoffensief duurde echter niet zo lang, want in de 10e minuut was het al 1-0 voor de oranjezwarten. Het was de snelle vleugelspits Rens van Vugt, die uit een moeilijke hoek de score opende. De gasten uit Rooi waren even van streek, maar zette het offensief weer voort.

Keeper Hein v.d. Heuvel ontpopte zich echter als de sterke sluitpost van Avesteyn. In de 26e minuut moest hij echt aan de bak. Uit een vrije trap van Rhode en de daarop volgende hoekschop moest hij zijn  kunnen tonen door twee keer katachtig redding te brengen. De gasten bleven de bovenliggende partij  en Avesteyn moest het hebben van de toch niet ongevaarlijke counters.

In de tweede helft zocht Rhode weer de aanval zonder echt gevaarlijk te worden. Vooral linkerspits Tim Stewart werd met diepe ballen gezocht, wat nogal eens paniek veroorzaakte in de Avesteyn defensie. Diezelfde verdediging stond echter als een huis en voor schrijver van dit verslag verdiende zij gezamenlijk de titel ‘man of the match’.

Het nieuw in het fel oranje gestoken Avesteyn liet zich echter niet onbetuigd, wat in de 59e minuut de 2-0 opleverde. Nadat jeugdspeler Lars v. Lee in de 57e  minuut een kans liet liggen, was het twee minuten later wel raak. Op aangeven van uitblinker Rob Kuijpers wist Lars beheerst de tweede treffer op zijn naam te brengen.

De gasten bleven er echter in geloven en de snelle spitsen kregen ook wel kansen. In de 70e minuut was er even paniek in de oranjezwarte verdediging, maar Hein en zijn mannen voor hem waren alert. In de 80e minuut kopte Rens v. Vugt via de paal net over en vervolgens was het prijsschieten op het doel van Rhode. In een mêlee van spelers wist wederom Lars v. Lee (hij scoorde ook twee maal bij Boekel Sport) het vijandelijke doel te vinden (3-0). Uiteraard was de wedstrijd toen gespeeld en moest Rhode erkennen dat Avesteyn mee doet in de 3e klasse.