131006 Heeswijk-NWCHeeswijk kent een prima start in het nog jonge seizoen 2013-2014. Met vier overwinningen staan de blauw-witten bovenaan in de 2e klasse H. In de 5e speelronde kwam met NWC een gerenommeerde tegenstander op bezoek. De gasten uit Asten spelen al jaren in de 2e (en 1e) klasse en zijn met drie overwinningen eveneens goed gestart.

NWC begon ook sterk aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten moest Patrick Lunenburg ingrijpen op de opstomende nummer 10 Van Brussel en niet lang daarna bracht Van Druenen redding op de lijn. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Middels enkele goede aanvallen door het midden via spits Van Houtum kregen Tom Sleddens en Rob Tips goede kansen op de openingstreffer, maar doelman Brusewitz wist zijn doel nog schoon te houden. Halverwege de 1e helft kwamen de gastheren toch op voorsprong. Na een uitstekende aanval door het midden werd Dylan Davies door Sleddens diep gestuurd. Zijn inzet belandde op de paal, maar Rob Tips was attent een tikte de 1-0 binnen.

Na een donderspeech van trainer Van Alebeek probeerde NWC na rust de gelijkmaker te forceren. Tot echte kansen leidde dit echter niet en na een krap uur besliste Heeswijk de wedstrijd. De ingevallen Wouter van Dijke bediende Jordy van Houtum in de zestien en met een prachtig geplaatst schot in de verre kruising zette hij de 2-0 op het bord. De Astenaren zetten daarna aan om een aansluitingstreffer te forceren, maar de beste kans was voor het thuisteam. Opnieuw was Van Dijke de aangever, maar Davies schoot van 12 meter over het doel van Brusewitz. Daarna gebeurde er weinig meer voor beide doelen en werd het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Achten met gejuich begroet op sportpark De Ballendonk.

Heeswijk is na deze zege alleen koploper, maar dit is nog geen reden voor al te veel euforie. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij ZSV uit Zeilberg en het is voor trainer Vd Ven te hopen dat de ziekenboeg voor die tijd weer langzaam leeg gestroomd is.