131006 DAW-AvesteynNa twee mooie overwinningen tegen Boekel Sport en Rhode moest Avesteyn het afgelopen zondag afleggen tegen het andere oranje D.A.W.. De mindere was Avesteyn in Schayk beslist niet, maar defensieve foutjes deden de voor deze gelegenheid in het wit/rood gestoken Avesteyn min of meer de das om.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter v.d. Wetering was er een periode van elkaars aftasten. Pas in de 23e minuut was er het eerste noemenswaardige wapenfeit te noteren. Toen moest Hein v.d. Heuvel tot het uiterste gaan om een inzet van de sterspeler van D.A.W. Marc Raaijmakers over te tikken. Twee minuten later had Stan de Laat pech dat zijn doelpoging de onderkant van de lat van het vijandelijke doel trof. Van Avesteyn-zijde werd er met passie gespeeld, maar door de afwezigheid van Wesley Verkuijlen (de oranjezwarten zullen hem nog 3 of 4 weken moeten missen) was het middenveld het meest kwetsbare gedeelte van de Dinthernaren. Rond de 40e minuut waren er gevaarlijke situaties voor de beide doelen maar alles viel goed voor de verdedigende partijen.

In de tweede helft kreeg deze gelijkopgaande strijd pas in de slotfase een anderen wending. Dat later. In de 63e minuut werd het toch 1-0, omdat de sterspeler van D.A.W. een fout in de defensie van Avesteyn meedogenloos afstrafte. Eigenlijk was er toen nog niets aan de hand, want Avesteyn ging strijdend op zoek naar de gelijkmaker. Zo kopte invaller Nick v.d. Heijden in de 75e minuut maar net over het Schaykse doel, terwijl Rens v. Vugt wel het kortst bij de gelijkmaker was. Zijn inzet, na een fraaie solo, werd in de 84e minuut ternauwernood gered door een D.A.W.-verdediger. Twee minuten later werd uit een counter van D.A.W. toch nog 2-0. Weer was het Marc Raaijmakers, die scoorde, nadat er niet alert werd gereageerd door de Avesteyn-verdediging. Voor de statistiek werd het in de 93e minuut nog 3-0, maar toen was het leed voor Avesteyn al geschied.