20131015Heesijk-ZVSOp deze regenachtige zondag ging Heeswijk op bezoek bij ZSV uit Zeilberg. Het hoofdveld lag er prima bij, dus scheidsrechter Vink uit Heerlen floot om half 3 voor het begin van wat een boeiend voetbalgevecht werd! De eerste helft was voor het thuisteam, maar na rust domineerden de gasten uit Heeswijk.

ZSV schoot uit de startblokken en voerde direct de druk op om het eerste doelpunt van het seizoen achter Heeswijk-doelman Lunenburg te schieten. De eerste kans was echter voor de ploeg van trainer Marc vd Ven. Çetin Alpdogu werd op links weggestuurd en zette scherp voor. Bij de eerste paal werd Danny Aarts middels een klein zetje uit evenwicht gebracht, achterin was Dylan Davies goed meegelopen maar zijn inzet werd goed gekeerd door de ZSV-goalie. Daarna werd de thuisploeg gevaarlijk. Na ruim 20 minuten werd Patrick Lunenburg voor het eerst dit seizoen verschalkt. Een afvallende bal werd van 18 meter strak in de hoek geschoten, 1-0. Niet lang daarna speelde Danny Aarts zich middels een goede individuele actie vrij in de zestien, maar opnieuw was de doelman een sta in de weg. Net voor rust behoedde Lunenburg zijn ploeg voor een grotere achterstand, toen hij een inzet van Kuunders van dichtbij wist te stoppen.

Na rust was er nog maar één ploeg die voetbalde op sportpark De Kranenmortel. Heeswijk zette vol druk en de gastheren kwamen niet meer aan voetballen toe. Waar het balletje in de eerste wedstrijden steeds goed viel voor de Heeswijkers, was het geluk vandaag niet aan de kant van de blauw-witten. Danny Aarts nam het doel diverse keren onder vuur, maar of de doelman of de lat voorkwamen de gelijkmaker. Ook invaller Wouter van Dijke was nog enkele keren gevaarlijk, vanuit een corner kopte hij eerst rakelings langs en bij zijn tweede poging werd de bal op miraculeuze wijze van de doellijn gekopt door een verdediger. De gelijkmaker werd niet meer gemaakt waardoor Heeswijk voor het eerst dit seizoen puntverlies leed.

Ondanks deze nederlaag zijn er voldoende positieve aanknopingspunten om op verder te bouwen. De komende week is er rust in verband met de geplande bekerronde, voor Heeswijk is het te hopen dat de blessures weer kunnen herstellen. Daarna komt met Venlosche Boys opnieuw een sterke tegenstander op bezoek, een mooie uitdaging voor vv Heeswijk.