131020 Erp-AvesteynHet bekeravontuur is voor Avesteyn wel heel triest geëindigd. In Erp was Avesteyn driekwart van de wedstrijd de controlerende partij. Weliswaar was de thuisclub de betere ploeg, maar Avesteyn was verdedigend goed op dreef. Tel daarbij de snelle counters van de oranjezwarten en de wedstrijd leek perfect te gaan voor de Dintherse formatie.

Trainer/coach Antwan v. Rijn had een paar spelers rust gegeven en verscheen met een jong team binnen de Erpse lijnen. Tijdens de warming up moest spits Bart Faro echter afhaken en mocht A-junior Rick Vissers zijn entree maken bij het vaandelteam van Avesteyn.

Al na twee minuten was het al raak voor Avesteyn. Linkerspits Joost v.d. Heijden scoorde middels een afstandsschot, de bal sloeg via de binnenkant van de lat binnen (0-1). Toen vijf minuten later Stefan v. Zutphen de voorsprong vergrootte, leek er voor Avesteyn geen vuiltje aan de lucht (0-2). Tweede klasser Erp was wel even geschrokken maar zocht nog meer de aanval. De counters van de oranjezwarten waren echter gevaarlijker dan de kansen van de blauwwitte. Zeker toen Rens v. Vugt in de 33e minuut zich knap vrijspeelde en de bal uit de draai in de rechter bovenhoek deed verdwijnen, leek alles koek en ei voor de oranjezwarten (0-3). Het spelbeeld veranderde niet zo heel veel, Erp viel aan en Avesteyn counterde. Vlak voor rust deed diezelfde Rens v. Vugt wat van hem verwacht werd en bezorgde de Dinthernaren een 0-4 ruststand. Al wat Avesteyn een warm hart toedroeg, dacht toen een al een vervolg van het bekeravontuur en zag hun favorieten al strijden tegen bijvoorbeeld  J.V.C. of Blauw-Geel '38.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als in de eerste periode: een aanvallend Erp en een zich knap werend Avesteyn. Twintig minuten voor tijd sloeg echter het noodlot voor Avesteyn toe. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten scoorde de thuisclub vier keer !! Mede door het hanteren van de diepe bal door de thuisclub kwam Avesteyn in de problemen. De doelpunten vielen allemaal tussen de 70e en 75e minuut en plotsklaps was de balans weer in evenwicht. Erp rook bloed en probeerde de wedstrijd binnen de 90 minuten te beslissen. Dat lukte echter niet, mede doordat de jonge Avesteyn-goalie Glenn Buermans in de 89e minuut een zeker  doelpunt kon voorkomen. Strafschoppen dus. Hierbij was de thuisclub koeler dan Avesteyn, zodat het bekerverhaal van Avesteyn niet in Cuyk of Veghel eindigde maar in Erp.