131027 Heeswijk-VenloscheBoysNa een week rust in verband met bekervoetbal trad Heeswijk op het eigen sportpark De Balledonk aan tegen de Boys uit Venlo. Op papier een topper aangezien de ploeg uit Venlo ook in de bovenste regionen van de ranglijst terug te vinden is. Op het veld werd ook een strijd op hoog niveau afgeleverd, die eindigde in een gelijkspel.

Venlosche Boys schoot uit de startblokken en binnen een minuut had topscorer Polman de gasten al op voorsprong kunnen schieten, maar doelman Lunenburg bracht redding. Na 10 minuten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Danny Aarts schoot op aangeven van Dylan Davies op de lat en daarna dwong Jordy van Houtum de Venlosche goalie tot een katachtige redding. Het verzorgde voetbal van beide ploegen leverde geen doelrijpe kansen meer op, waardoor de rust bereikt werd met 0-0.

Na de thee bracht Marc vd Ven spits Wouter van Dijke om voor Heeswijk een treffer te forceren. Eerst werd een vloeiende combinatie via Davies, Stef Adank en Van Houtum nog over geschoten door laatstgenoemde, maar na een uur was het wel raak voor de Heeswijkers. Van Dijke brak door over links en schoot de bal vanuit een moeilijke positie strak in het zijnet. Venlo zette aan voor de gelijkmaker maar dit leidde niet tot kansen. Na 70 minuten sloeg het noodlot toe voor het thuisteam. Sten vd Berg kreeg zijn 2e gele kaart van scheidsrechter De Vries en daarmee kwam Heeswijk in ondertal te staan. De gasten voerden de druk verder op en 3 minuten voor tijd leverde dit de gelijkmaker op.

Middels dit enigszins teleurstellende gelijkspel handhaaft Heeswijk zich wel aan de kop van de ranglijst. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd bij Berghem Sport. Een mooie mogelijkheid om opnieuw voor de winst te gaan.