Voetbal

avesteynAvesteyn heeft afgelopen zondag de punten gedeeld door in Zeeland gelijk te spelen tegen Festilent. Over de beide helften gezien, was de puntendeling de beste weergave in deze wel erg matige wedstrijd. In een winderig Zeeland was de eerste periode voor Avesteyn. De thuisclub deed haar naam eer aan in de eerste helft (Festilent = haast je langzaam !!), terwijl Avesteyn in die periode de meest aanvallende ploeg was. Vooral in het begin was er een periode van elkaar aftasten, waarbij Avesteyn het meeste aanspraak kon maken voor een treffer.

Het venijn zat in die eerste helft in de staart. De oranjezwarten waren in de 40e minuut kort bij de openingstreffer. Joost v.d. Heijden had toen bijna succes, maar zijn inzet kon  ternauwernood gered worden door een Zeelandse verdediger. Drie minuten later was het wel raak. Op rechts gaf de opgekomen verdediger van Avesteyn Joep Konings een gave pass op de lange Pieter Kuijpers, maar de bal werd op de doellijn gepareerd . De bal werd vervolgens uit de rebound hard ingekopt door weer Joost v.d. Heijden (0-1). Zo vlak voor de pauze was dat een fraaie opsteker voor Avesteyn. Verdiend was het zeker.

In de tweede helft was de thuisclub zich ervan bewust, dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om tot succes te komen. Nadat Rens v. Vugt in de 50e minuut zijn ploeg op 0-2 moest zetten, maar het zijnet trof, werd het in de 53e minuut toch gelijk. Het werd een gelijkmakerwaar waar een fors luchtje aanzat omdat het buitenspel leek te zijn. Ondanks het protest van assistent-scheidsrechter Gerard de Laat, keurde scheidsrechter v. Lange uit Vianen het doelpunt toch goed (1-1). Dat was voor de thuisclub het sein om een tandje bij te zetten. In de 59e minuut werd het bijna 2-1, maar een Zeelandse spits schoot toen via de lat over. Festilent werd wat sterker. Terwijl Avesteyn gevaarlijk counterde. De verdiende treffer kwam er niet; zeker niet omdat in de 70e minuut een uitval van Avesteyn niet doeltreffend werd uitgevoerd. De laatste 20 minuten waren weer duidelijk voor de oranjezwarten uit Dinther, al moest Hein v.d. Heuvel zich in de 82e minuut helemaal strekken om de balans in evenwicht te houden. Het bleef bij deze puntendeling, want geen van de beide partijen hadden het recht om de overwinning te claimen.