131103 BerghemSport-HeeswijkNa twee wedstrijden zonder zege mocht Heeswijk vandaag aantreden tegen Berghem Sport. Dit is traditioneel een lastige wedstrijd voor de blauw-witten en ook vandaag bleek dit weer het geval te zijn. Na een slechte eerste helft rechtte Heeswijk de rug na de pauze en veroverde het team van trainer Vd Ven toch nog 3 punten.

De gastheren uit Berghem startten furieus aan de wedstrijd. Met felle tackles en veel strijd wisten ze het spel naar zich toe te trekken en ook enkele keren gevaarlijk te worden voor doelman Lunenburg. Heeswijk kon hier niets tegenover zetten, maar leek toch met 0-0 de rust te halen. Dit was echter buiten spits Ettahouri gerekend. Middels een knappe actie op de achterlijn speelde hij zich vrij en bediende Jeffrey Duif bij de 2e paal die eenvoudig voor een 1-0 ruststand kon zorgen.

Na rust stond er een ander Heeswijk op het veld. Duels werden gewonnen en daardoor kwamen de gasten ook vaker in de buurt van Berghem-doelman Roelofs, die tot aan de rust slechts één keer in actie had hoeven komen. Heeswijk had echter twee standaardsituaties nodig om Roelofs ook daadwerkelijk te verschalken. Net na rust was het een indraaiende vrije trap van Stef Adank die bij de 2e paal binnen plofte voor de gelijkmaker. Niet veel later was Camiel van Doorn de nemer en in twee instanties wist hij de inkomende Sten vd Berg te vinden, die a la Bep Bakhuys de 1-2 binnen kopte. Vervolgens consolideerde Heeswijk de voorsprong en tot aan de laatste minuten gebeurde er weinig. Vlak voor tijd bepaalden invallers Wouter van Dijke en Çetin Alpdogu de eindstand op 1-3. Van Dijke bediende Alpdogu en met een strakke schuiver besliste hij de wedstrijd. In blessuretijd kopte Gerrits nog op de paal voor de thuisploeg, maar dit deed niets meer af aan de Heeswijkse zege.

Door de zege van Wilhelmina ’08 lijkt de 1e periode niet meer haalbaar, maar Heeswijk blijft in ieder geval bovenin meedraaien in de 2e klasse H. Volgende week komt Prinses Irene op bezoek op sportpark De Balledonk en in deze Bernhezer-derby zal het thuisteam zich wederom van zijn beste kant moeten laten zien om de punten in eigen huis te houden.