Voetbal

2013-11-03 Avesteyn - VenhorstAvesteyn doet het prima in de derde klasse. Na een verdienstelijk gelijkspel vorige week bij Festilent moest Venhorst ervaren dat de Dinhernaren echt meedoen in de voor haar nieuwe klasse.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk het elkaar beloeren en proberen gaatjes te vinden, waaruit kansen ontstonden. De eerste kans was voor Avesteyn. In de 20e minuut schoot Stefan v. Zutphen kansrijk op het vijandelijke doel maar de Venhorstse keeper redde knap. Nadat Nick v.d. Heijden in de 24e minuut een goede kans kreeg om de score te openen, was het in de 28e minuut wel raak. Op aangeven van Rob Kuijpers startte de snelle Rens v. Vugt met een solo, die hij uit een moeilijke hoek doeltreffend afrondde (1-0). Diezelfde Rens v. Vugt was in de 35e minuut ook de maker van de 2-0 en leek Avesteyn deze thuiswedstrijd vrij gemakkelijk op haar naam te krijgen. Cruciaal was de knappe redding van Hein v.d. Heuvel na een gevaarlijke aanval van de gasten uit Venhorst in de 45e minuut.

In de tweede helft begon Venhorst aan een offensief om die eigenlijk niet meer af te geven. Spits Thijs v. Sleeuwen van de gasten (topscorer in de 3e klasse D) werd steeds gezocht maar de verdediging van Avesteyn gaf hem weinig ruimte. In de 65e minuut kreeg Venhorst een strafschop in de schoot geworpen, omdat laatste man Pieter Kuijpers diezelfde Thijs v. Sleeuwen even vast hield. Het voorval gebeurde buiten het strafschopgebied, maar de Venhorstenaar liet zich net binnen het 16-metergebied vakkundig vallen. Strafschop besliste scheidsrechter Schuijling uit Oss. Rinus Wijlaars, die het scorebord bediende, had het bord al aangepast, maar Hein v.d. Heuvel redde knap. In het verdere verloop van het tweede bedrijf dicteerden de gasten de wedstrijd, maar Avesteyn hield stand. Het venijn zat echter in de staart. Nadat invaller Lars v. Lee in de 80e minuut de 3-0 op zijn schoen had, werd het 1 minuut later toch 1-2. Thijs v. Sleeuwen was de Avesteyn-verdediging even de baas. Invaller Dries Heerkens maakte in de 84e minuut aan alle onzekerheid een einde door knap te scoren na goed voorbereidend werk van Rens v. Vugt (3-1). In blessuretijd, die maar liefst 7 minuten duurde, was Venhorst nog gevaarlijk maar de lat redde Avesteyn voor een tegentreffer.