DSC062261 MediumOp sportpark Houtsdonk mocht Heeswijk aantreden tegen HVV Helmond, een club met een rijke historie die veel roemruchte spelers heeft voortgebracht. HVV kent in de 2e klasse H een moeizame start vanwege het feit dat ze veel nieuwe spelers in moeten passen en stond voorafgaand aan deze wedstrijd dan ook onderaan de ranglijst.

Scheidsrechter Verstappen floot de wedstrijd om half 3 op gang en de eerste kans was voor de gastheren. Invaller-doelman Gerwin Hulsen stond direct op zijn post en keerde knap de inzet van Toon Lierop. Daarna werd Heeswijk beter en na een kwartier leidde dit tot de 0-1. Çetin Alpdogu was op links attent na een afgeslagen aanval en zijn strakke voorzet werd bij de 2e paal binnen gegleden door Danny Aarts. Niet veel later werd Wouter van Dijke weggestuurd over rechts en hij gaf scherp voor. Nu was Alpdogu er zelf als de kippen bij om de 0-2 binnen te schieten. Net voor rust bekroonde Van Dijke zijn eerste basisplaats van dit seizoen met zijn eerste doelpunt van de middag. Een corner van Stef Adank werd door de Heeswijk-spits hard ingekopt om zo de 0-3 ruststand op het scorebord te zetten.

Direct na rust werd de wedstrijd beslist. Een corner van opnieuw Adank, werd door iedereen gemist en bij de 2e paal zorgde Sten vd Berg beheerst voor de 0-4. Na 70 minuten stuurde de ingevallen Turgay Arslan Wouter van Dijke diep. Met een bekeken schuiver door de benen van de doelman zorgde hij voor 0-5. Het slotakkoord kwam ook op naam van de Heeswijk-topscoorder. De indraaiende corner van Adank werd door Vd Berg ingekopt en belandde via een HVV-verdediger voor de voeten van Van Dijke. Zo’n buitenkansje is aan Van Dijke wel besteed en een droge knal betekende zijn 8ste doelpunt van het seizoen voor de blauw-witten. De wedstrijd sleepte zich vervolgens naar het einde, waarbij doelman Hulsen zich nog enkele keren onderscheidde middels fraaie reddingen. De uitstekende scheidsrechter Verstappen floot, zonder kaarten uit te delen, na exact 90 minuten af.

Door deze zege blijft Heeswijk het goed doen in 2H. De komende weken kruist de ploeg van trainer Vd Ven de degens met sterkere tegenstanders dan HVV. Om te beginnen komt Prinses Irene op bezoek voor de Bernhezer-derby. Een mooie uitdaging!