Voetbal

IMG 43441_MediumNa de knappe overwinning in de uitwedstrijd tegen Margriet kreeg Avesteyn afgelopen zondag de deksel op de neus door thuis te verliezen van een fel spelend Herpinia. Natuurlijk had Avesteyn iets goed te maken na de nederlaag van enkele maanden geleden in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

De gasten begonnen fel in Dinther.  Avesteyn-goalie Hein v.d. Heuvel moest in de 7e en 17e minuut alles uit de kast halen om een achterstand te behoeden. Toch zou Avesteyn op voorsprong komen. In de 25e minuut gaf Dries Heerkens een voorzet welke Lars v. Lee feilloos kon inkoppen (1-0). Avesteyn ging hierna goed door maar Herpinia-keeper Johan v. Griensven kon een inzet van Rens v. Vugt knap redden. Het was echter uitstel van executie, want in de 27e minuut was het dezelfde Rens v. Vugt, die door middel van een bal tussen de benen van v. Griensven de 2-0 liet aantekenen. Een gelopen zaak was het met deze stand allerminst, want de gasten kwamen voor de pauze op 2-1 door Jordi Suppers.

In de tweede helft ging het allemaal wat minder met Avesteyn.. De diepe ballen, waarmee Herpinia de snelle spitsen aan het werk zette, werd voor de Avesteyn-defensie  een obsessie. Mede door het balverlies op het middenveld kon men wachten op moeilijkheden. Nadat Erwin v. Nuland de balans in de 65e  minuut weer in evenwicht bracht, was het helaas wachten op nog meer ellende. De definitieve nekslag kwam er ook en weer was het de dekselse Jordie Suppers die in de 70e minuut een fout in de Avesteyn-verdediging vakkundig afstrafte (2-3). De thuisclub gaf zich echter niet over en toen invaller Joost v.d. Heijden in de 79e minuut de gelijkmaker op zijn hoofd had, leek alles nog mogelijk voor Avesteyn. Men zocht nog meer de aanval, terwijl Herpinia gevaarlijk was in de counter. Toen scheidsrechter Sijben uit Weert in de 88e minuut een terechte strafschop gaf aan de gasten, was het weer ‘good old’ Hein v.d. Heuvel, die de penalty van Jordie Suppers knap redde. De tijd was echter te kort om de toch wel verdiende gelijkmaker op de borden te krijgen. Het bleef ten slotte bij de 2-3 en moest Avesteyn toestaan dat het eerste thuisverlies in dit seizoen een feit was.

A.s. Zondag speelt het vaandelteam van Avesteyn wederom een thuiswedstrijd en is buurman Avanti  '31 te gast in Dinther.