avesteynNa de nederlaag tegen Herpinia moest Avesteyn afgelopen zondag in Dinther haar meerdere erkennen tegen hekkensluiter en buurman Avanti '31. Weliswaar waren de oranjezwarten gehandicapt omdat spits Rens v. Vugt en centrale verdediger Pieter Kuijpers ontbraken bij de elite-elf van trainer/coach Antwan v. Rijn. Tocht ging men met vertrouwen de derby aan.

In het eerste half uur waren de gasten uit Boschweg/Schijndel de bovenliggende partij. Avesteyn kwam vooral tekort op het middenveld, waar de slag meestal werd verloren. Avanti '31 bediende, evenals veel andere clubs uit de derde klasse, de lange bal om behendige spitsen in stelling te brengen. Zonder Pieter Kuijpers is dat een probleem voor Avesteyn, maar voor aanvoerder Roy Wijlaars was de taak weggelegd om dit gemis op te vangen. Daarnaast had Joep Konings de ondankbare opdracht om de veel scorende Geert v. Heeswijk in bedwang te houden en dat ging hem redelijk goed af. Toch was Avesteyn niet in goeden doen. Het eerste half uur kwam Avesteyn redelijk goed door, terwijl het zelf in de laatste periode van die eerste helft nog kansen kreeg ook. Zo was Nick v.d. Heijden in de 35e minuut en Dries Heerkens in de 37e minuut kort bij een treffer, maar het geluk was er niet voor de oranjezwarten. Dat geluk had de gasten wel, want in de 40e minuut was het de aanvoerder van de Schijndelse ploeg Thijs Ketelaars, die zijn club op voorsprong schoot (0-1).

In de tweede helft wist Avesteyn wat het moest doen namelijk de opgelopen achterstand proberen weg te werken. De Dinthernaren startten het tweede bedrijf agressief, maar toen het in de 51e minuut 0-2 werd, was de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag bijna onafwendbaar. Men probeerde wel om het spel weer in handen te krijgen, maar men was niet bij machte om dat te verwezenlijken. In de 73e minuut werd het zelfs 0-3, omdat een moeilijke terugspeelbal van Bjorn v.d. Berg voor sluitpost Hein v.d. Heuvel te moeilijk was. De eretreffer kwam er toch, want invaller Lars v. Lee kopte in de voorlaatste minuut knap achter doelman Broks (1-3). Dat het ver in blessuretijd toch nog 1-4 werd door de Schijndelse goalgetter Geert v. Heeswijk was allen maar goed voor de statistieken. Sportief was het na afloop van de wedstrijd, toen mandekker Bjorn v.d. Berg zijn excuses aanbood aan de “harde kern” van Avesteyn voor het collectief falen van zijn team. Waarvan acte.