131124 Heeswijk-PrinsesIreneOp een drukbezocht sportpark De Balledonk werd zondag de Bernhezer-derby tussen Heeswijk en Prinses Irene gespeeld. Beide clubs draaien bovenin mee in de 2e klasse H, dus het beloofde een boeiend duel te worden.

Prinses Irene startte het sterkst aan de wedstrijd en voerde de druk op doelman Hulsen langzaam op. Vooral op het middenveld wonnen de bezoekers vaak de slag, de gebroeders Van Schadewijk waren daarin zeer belangrijk voor het team van scheidend trainer Groenendijk. Na een kwartier moest Hulsen voor het eerst handelend optreden. Een indraaiende voorzet van aanvoerder Teun van Schadewijk werd door Tim vd Heijden ingekopt, maar via de Heeswijk-doelman en de paal bleef de nul op het scorebord. Niet lang daarna draaide diezelfde Van Schadewijk een vrije trap om de muur heen en opnieuw bracht Hulsen met behulp van de paal redding. Heeswijk kon hier weinig tegenover zetten. Slechts één keer werden de gastheren dreigend, maar het schot van Stef Adank werd op het laatste moment geblokt door Ikanubun.

Na rust begon Heeswijk sterker, maar tot echte kansen leidde dit niet. De 57e minuut bleek achteraf de belangrijkste minuut in deze wedstrijd te zijn. Eerst brak Heeswijk door over rechts via Danny Aarts. Hij legde de bal vanaf de achterlijn terug op Çetin Alpdogu, maar die schoot van 12 meter via de lat over het doel van de gasten uit Nistelrode. In de daaropvolgende aanval werd Jeroen Bekkers over links weggestuurd en met zijn scherpe voorzet bereikte hij Job vd Elzen die vallend de verdiende voorsprong voor Prinses Irene binnen kopte. Daarna voerde Heeswijk de druk wel op, maar de verdediging van de bezoekers gaf niets weg. In de slotminuut zorgde Tim vd Brand voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. Vanuit een counter tekende hij de 0-2 aan, tot vreugde van het vele meegereisde publiek uit Nistelrode.

Voor trainer Vd Ven is er werk aan de winkel om de neuzen weer deze juiste richting in te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen Erp van komende zondag. Heeswijk kan dan laten zien dat deze uitslag een incident was in de goede reeks tot nu toe.