131201 Heeswijk-ErpNa de nederlaag tegen Prinses Irene vorige week kreeg Heeswijk een mooie kans om zich te revancheren. Erp kwam op bezoek in Heeswijk en de ploeg van trainer Koenraadt is na een slechte start inmiddels middenmotor in de 2e klasse H.

Beide ploegen startten furieus en zetten onmiddellijk druk op de achterhoede van de tegenstander. Daardoor ontstond er met name op het middenveld veel strijd. De thuisploeg kreeg de eerste kans. Een snelle aanval door het midden werd door Stef Adank opgepikt en met rechts schoot hij van dichtbij op doelman Kevin vd Laar van Erp. In de 24e minuut leek de wedstrijd in Heeswijks voordeel te kantelen. Wouter van Dijke brak door op rechts en werd vervolgens in het strafschopgebied neergehaald door Vd Laar. Scheidsrechter Bechay gaf een penalty en ook rood voor de doelman van de gasten. Toen aanvoerder Van Doorn de strafschop verzilverde leek de ploeg van trainer Vd Ven op rozen te zitten. Dit was echter buiten Yoeri Vissers gerekend. De klasbak uit Zijtaart pikte na een half uur spelen de bal op na slecht uitverdedigen van Heeswijk en joeg de bal van ruim 25 meter snoeihard over doelman Hulsen heen, 1-1. Niet veel later legde Vissers een corner bij de 2e paal panklaar op het hoofd van spits Koen van Deurzen, die de Erpenaren ondanks de numerieke minderheid van dichtbij op voorsprong kopte.

Direct na rust was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker. Een corner van Adank werd door Van Dijke rakelings voorlangs gekopt. Heeswijk zette vervolgens aan om de gelijkmaker te forceren maar echt gevaarlijk werden de gastheren niet. Vaak was de laatste pass niet goed genoeg of onderschepte de sterke Erpse defensie de bal. In de counter bleef Erp ook gevaarlijk en na 62 minuten werd een uitbraak op 30 meter van het Heeswijk-doel gestuit middels een overtreding. Opnieuw toonde Vissers zijn klasse, door de bal vanuit de toegekende vrije trap ongenadig hard langs de kansloze Hulsen in de bovenhoek te schieten. Na deze 1-3 was het echte geloof bij Heeswijk weg en verder dan wat mogelijkheden uit scrimmages voor het doel kwamen de blauw-witten niet. Erp haalde op deze wijze met 10 man de zege verdiend binnen.

Na de 2e thuisnederlaag op rij is Heeswijk weer terug in de realiteit. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij de ongenaakbare koploper Wilhelmina ’08 uit Weert. Een zware pot, maar hierdoor wel een mogelijkheid voor de Heeswijkenaren om boven zichzelf uit te stijgen.