2013-12-01 Sormvogels 28 - AvesteynHoewel het feest van Sinterklaas nog moest komen, heeft Avesteyn in het verre Siebengewald cadeautjes weggegeven. De Dinthernaren waren daar beslist niet de mindere. Tegen Stormvogels '28 werd er zeker een groot cadeau weggegeven, wat het begin betekende voor de derde achtereenvolgende nederlaag van Avesteyn. Op de grens met Duitsland werd er een matige wedstrijd gespeeld. Voor Avesteyn was er een excuus, omdat er drie spelbepalende spelers vanwege blessures niet aanwezig waren. Dat kon je ook wel merken op het vette Limburgse groen.

De thuisclub kwam al in de 7e minuut op voorsprong na geknoei in de Avesteyn-defensie. Men probeerde de opgelopen schade snel weg te werken, maar men was amper bij machte om het de thuisclub moeilijk te maken. Weliswaar was Nick v.d. Heijden kort bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging in de 14e minuut maar net over het vijandelijke doel. Vijf minuten laten was er een indirecte vrije trap in het 16- metergebied aan de andere kant. Waarvoor de scheidsrechter deze beslissing nam, wisten vriend en vijand geen verklaring te vinden. Gelukkig voor Avesteyn werd de paal getroffen.

In het verdere verloop van de eerste helft dicteerde Avesteyn de wedstrijd, maar kansen waren er nauwelijks. De supporters van de gasten moesten wachten tot de 35e minuut om te kunnen juichen. Wie anders dan Lars v. Lee (hij was zaterdag al goed voor 3 doelpunten bij A 1) was de maker van de 1-1 en het was verdiend ook. Vlak voor rust kwamen de gastheren echter terug uit een snelle counter, waarbij twee verdedigers van Avesteyn niet in staat waren een spits van de thuisclub af te stoppen.

In het tweede bedrijf werd het spel er niet beter op. Weliswaar was Avesteyn de aanvallende ploeg, maar men kon geen vuist maken tegen de Vogels. De oranje-witten uit Siebengewald counterden en was wel de beste partij in het tijdrekken. Scheidsrechter Kolenberg uit Helmond liet daarom terecht 9 (!) minuten naspelen. In de 96e minuut moest Hein v.d. Heuvel op katachtige wijze zijn heiligdom nog verdedigen, maar de eindstand was helaas voor Avesteyn al met de rust bereikt.

Hopelijk gaat Avesteyn a.s. zondag geen cadeautjes weggeven als de tweede helft van de competitie start met een thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht. Dat gebeurde immers al in Geffen bij de competitiestart.