Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

071028 c1_sponsor_vanesch Matchday vandaag , uit naar Ruwaard waar het kampioenschap veilig gesteld kan worden. Daarvoor moet nog wel het een en ander gebeuren  en waar onderschatting op de loer ligt is het altijd waakzaam te zijn.  Allereerst werd het probleem besproken wie wisselspeler te zetten, daar alle jongens een prima instelling hebben is het nooit leuk om in een kampioenswedstrijd niet te starten, maar iedereen krijgt zijn kans. Uiteindelijk werd besloten met Rui ,Sam en Anco als wissels de pot te starten. Vooraf werd gehamerd op het te verwachten fysieke spel van Ruwaard en dat we meerdere malen in 1 op 1 situaties konden komen te staan. Geadviseerd werd om onze eigen speelstijl aan te houden en iets in te zakken om van daaruit druk te zetten. Dan de wedstrijd , we starten ronduit stroef tegen een tegenstander welke wilde laten zien zijn huid duur te willen verkopen tegen de koploper. Jelle kreeg ruimte op links en haalde de achterlijn, zijn voorzet werd tot corner gewerkt die Wes nam, de inzet van Joeri was te zacht om de Osse keeper te verontrusten.
We spelen alles behalve ons eigen spel ,zijn nerveus en komen vaak te laat in de duels waardoor Ruwaard het initiatief een beetje naar zich toe trekt met als gevolg een hoge bal die zomaar binnen valt en we op een 1-0 achterstand getrakteerd werden. Aangezien we vandaag toch minimaal 1 punt nodig hebben om kampioen te worden is het zaak deze tegenvaller recht te gaan breien. Echt overtuigend gaat het niet maar we beginnen iets meer lef te tonen en de schroom wat van ons af te gooien  wat uitmond in wat mogelijkheden. De aanval van Rui en Seth komt niet verder dan een corner die Wout voor zijn rekening neemt, de voorzet is niet goed maar bij het uitverdedigen beland de bal bij Nigel in de voeten en die haalt uit en met een prima schot verschalkt hij de geweldig keepende Ruwaard keeper en we staan op gelijke hoogte. De volgende corner van Wout is weliswaar beter genomen maar de inzet van Seth is voor de keeper. Jelle speelt over links Wes keurig vrij maar zijn inzet is te zacht om gevaar te stichten.

De rust breekt aan bij een 1-1 stand en we zijn er met zijn alle van doordrongen dat er meer rust in ons spel moet komen en we ons eigen spel moeten gaan spelen wat wil zeggen vooral niet met de tegenstander mee te gaan in het fysieke spel en de bal te laten rollen . De scheidsrechter van dienst tolereerde veel en daarmee moesten we zien om te gaan.

Meteen na rust liep een Ruwaard speler alleen op ons doel af maar deze werd door de scheidsrechter terug gefloten vanwege een overtreding. We tonen  wat meer strijdlust en staan ook beter waardoor we meer grip op de wedstrijd krijgen. Een mooi actie op links van Jelle werd tot corner gewerkt en Wes trapte de bal goed voor het doel, jammer genoeg ging de kopbal van Sam rakelings  naast. We zetten onze tegenstander beter vast en het naar binnen knijpen werd nu beter uitgevoerd en dan zie je ook dat je tegenstander het lastiger gemaakt word. We zaten nu in een fase waarin vele overtredingen gemaakt werden die vaak onbestraft bleven maar het is natuurlijk zaak om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en jezelf niet uit je spel te laten brengen wat we overigens prima deden. In de 2e helft hadden we controle over de wedstrijd zonder zelf veel gevaar te stichten al mogen de kansen  van Rui en Sam en de solo van Arne  niet onvermeld blijven, evenals de geweldige pegel van afstand door Tim welke door de Ruwaardse Keeper op weergaloze wijze over zijn doel werd getikt. Arne begint steeds vaker in te schuiven om zodoende de winst te forceren maar met nog een paar
minuten op de klok werd besloten om op safe te gaan ,immers 1 punt was voor ons voldoende en waarom onnodige risico ’s gaan nemen. We maken op het laatst nog aanspraak op de overwinning maar de mooie actie van Joeri ,gevolgd door de kopbal van Sam  en de mooie bal van Daan op Seth treffen geen doel. Dan besluit de scheidsrechter dat de partij ten einde is en een dolgelukkige groep zet het op een feesten waarbij het uitpubliek uiteraard bedankt  werd om in kleedlokaal en douche het feestje nog even voort te zetten. Waarbij we mogen zeggen dat met 42 voor en 5 tegendoelpunten 9x winst 1x gelijk en 1x verlies dit een waardig kampioenselftal is.

Na de douche, waarbij niemand ontzien werd, werd iedereen in de kampioensshirts gehesen en  koers gezet richting Dinther waar het ontvangst groots was , eerst was er Champagne voor de spelers waarna de enorme taart met team foto werd aangesneden. De taart was een leuke geste van bakkerij Doomernik die deze belangeloos ter beschikking stelde. Voorzitter Joep kwam het feest een officieel tintje geven door aan alle spelers een oorkonde te geven en een persoonlijk woordje te geven en vragen van onze jongens en trainer .
Hierbij kwamen 2 punten vooral naar voren : de voortreffelijke achterban van onze spelersgroep en het feit dat we een team zijn wat voor en met elkaar wil werken. De rondrit door Dinther ,en natuurlijk een deeltje Heeswijk was het volgende wat op het programma stond .Onder luid getoeter en de nodige verbale tekst werd het inmiddels in het dorp wel duidelijk dat onze C1 kampioen was geworden. Dat chauffeur Patrick van de Nieuwenhuizen zo ver door zou rijden dat we bijna bij vv Heeswijk in de kantine stonden mocht de pret niet drukken, en onder luid getoeter en gezang kwamen we weer op sportpark Avesteyn aan , waar de catering van de firma Verheiden  ons van het nodige voedsel voorzag en we ons de hamburgers, soep, eieren en worstenbroodjes goed lieten smaken ,om daarna het feest weer voort te zetten en er nog een gezellige middag van te maken.

Luc-Tim-Sam-Jelmer-Anco-Arne -Wout-Joeri - Nigel -Wes-Daan-Jelle- Rui en Seth van harte gefeliciteerd met dit uitstekende resultaat en op naar de volgende uitdaging.

Groeten en geniet ervan Robin ,Twan ,Ton en Meindert.