Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

131208 Wilhelmina08-HeeswijkVandaag mocht Heeswijk het in Weert opnemen tegen de ongenaakbare koploper in de 2e klasse H, Wilhelmina ’08. De blauw-witten uit Weert speelden tot vandaag slechts één keer gelijk en wonnen alle overige wedstrijden, een moeilijke opgave dus voor het team van trainer Vd Ven.

Wilhelmina begon ook het beste aan de wedstrijd en Heeswijk had moeite om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Gerwin Hulsen hield een indraaiende corner via de eigen doellat buiten zijn goal, maar verder waren er geen echte kansen voor de Weertenaren. Na een kwartier kwam Heeswijk beter in de wedstrijd. Turgay Arslan zette, na een knappe aanval, strak voor vanaf rechts maar helaas was er namens de gasten niemand attent genoeg om de 0-1 binnen te tikken. Niet veel later werd Çetin Alpdogu op links weggestuurd door Dylan Davies. Hij kroop voor zijn tegenstander en ging alleen richting het doel van Wilhelmina maar werd, op de rand van het strafschopgebied, middels een overtreding gestopt. Deze overtreding werd vreemd genoeg niet bestraft met een rode kaart en de vrije trap van Camiel van Doorn verdween via de muur net naast het doel van Kenny Moonen. Derhalve was de 0-0 ruststand een feit.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Heeswijk liet het spel aan Wilhelmina, maar tot kansen leidde dit niet voor de gastheren. De beste kans was voor Heeswijk. De ingevallen Wouter van Dijke reageerde het beste op een diepe bal van Van Doorn, maar alleen voor keeper Moonen wist de anders zo trefzekere spits niet te scoren. Na een uur spelen pikte de beste man op het veld, Twan Hendricks, een slechte inspeelbal van Van Doorn op het middenveld op voor de thuisploeg. Na een prima solo speelde hij af naar Ken Boonen, die met een rollertje in de verre hoek doelman Hulsen wist te verschalken, 1-0. Daarna ging Heeswijk nog fanatieker op jacht naar een doelpunt. In de 70e minuut werd Van Dijke in de zestien ten val gebracht na een lichte overtreding en de scheidsrechter wees ditmaal gedecideerd naar de stip. Van Doorn ging achter de bal staan, maar zijn te lage inzet werd door penalty-killer Moonen uit de hoek getikt. In de slotminuut liet Danny Aarts vanuit een vrije trap van Maarten vd Broek nog bijna de gelijkmaker aantekenen, maar opnieuw stond Moonen op zijn post.

Heeswijk vergat zichzelf dus te belonen tegen de koploper, maar het spel en de inzet bieden voldoende houvast voor het vervolg van de competitie. In de laatste wedstrijd voor de winterstop komt het veelscorende Volharding uit Vierlingsbeek op bezoek in Heeswijk. Voor Heeswijk zaak om de slechte reeks te doorbreken.