131208 Avesteyn_-_Nooit_GedachtOok in de thuiswedstrijd tegen subtopper Nooit Gedacht kwam Avesteyn tekort. Als men een kwart van de selectie mist, dan is het elke week weer hard werken om tot succes te komen. Dat bleek ook afgelopen zondag. Daarom smacht alles wat Avesteyn heet naar de winterstop.

In Dinther werd er met 3-0 verloren. De Geffenaren startten sterk, maar Avesteyn kreeg de eerste goede kans. In de 7e minuut was het Lars v. Lee, die de 1-0 op zijn schoen had. Nooit Gedacht keeper Nick v.d. Heijden stak daar echter een stokje voor. Meer succes hadden de gasten, die in de 27e minuut op voorsprong kwamen. Uit een haarscherpe aanval bereikte Perry v. Herpen zijn medespits Wouter Bijveld, die Hein v.d. Heuvel kansloos liet (0-1). Ook na dit doelpunt bleef Nooit Gedacht de betere ploeg. Kansen kregen zij ook maar Hein v.d. Heuvel was een paar keer een sta in de weg.

In de tweede helft was Nooit Gedacht de meest aanvallende ploeg, maar de beste kansen waren voor Avesteyn. Zo trof Pieter Kuijpers in de 59e minuut uit een vrije trap vanaf de middellijn de lat en schoot Lars v. Lee een minuut later net naast. Tot de 65e minuut kon het nog alle kanten op, maar toen de warrig fluitende scheidsrechter Linders uit Beek (L.) de gasten een strafschop toekende, leek Avesteyn de vierde achtereenvolgende nederlaag in te gaan. Hein v.d. Heuvel stopte echter voor de derde keer dit seizoen een penalty. Vier minuten later lag de bal weer op de stip en kreeg Ron v. Driel zijn tweede gele kaart. Weer legde Wouter Bijveld aan en was er voor Hein v.d. Heuvel geen houden meer aan (0-2). Met tien tegen elf was dat de knock-out voor Avesteyn. Ver in blessuretijd werd het nog 0-3 en daarom wordt het tijd dat de oranjezwarten weer eens punten gaan halen.

A.s. Zondag is het nog even doorbijten, voordat de winterstop begint. Dan wacht in Ottersum de plaatselijke Achates, die ook nog punten kan gebruiken na het doelpuntloos gelijkspel op 15 september jl. in Dinther.